Kosárlabda

20 órája

A viharsarki kosarasok hajráveresége

Rendkívül változatos, izgalmas és szoros Dél-alföldi rangadót vívott péntek este Hódmezővásárhelyen a Békéscsabai KK. A Zöld csoportban nyeretlenül álló viharsarki kosarasok nem tudták megszakítani kedvezőtlen sorozatukat. Mindez azonban nüanszokon múlott a végén.

Bakulya Mihály

A nyeretlenül érkező viharsarki kosarasok nem engedték ellépni a hazaiakat, noha az első negyedben túlnyomó részében csak a magas embereik, Cvijin és Hajdu tudott pontot szerezni. A második etap elején gyorsan fordítottak a csabaiak, ám erre nyomban 5 ponttal válaszolt a Vásárhely. A hazaiak számára a minőségi cserék hiánya már ekkor is gondot okozott. Ezt kihasználva a látogatók 29-25-es előnyre tettek szert, de ezután pontatlanná vált a támadójátékuk, így minimális csongrádi fórral tértek pihenőre a csapatok.

viharsarki kosarasok; Gura Norbert; BKK
A viharsarki kosarasok az új idényben most jártak legközelebb a győzelemhez. Archív fotó: Kiss Zoltán

A harmadik negyedben kilőttek a viharsarki kosarasok

A pihenő után nehezen lendültek játékba a vendégek. A csongrádiak a 25. percben 46-35-nél a legnagyobb különbségű előnyt alakították ki, ám azután Balog Gábor vezérletével, egy 16-2-es etappal fordított a BKK. A záró negyedben hol itt, hol ott volt a minimális előny. A legvégén Balog és Cvijin dupláival rendre a csabaiak jártak előrébb 2 ponttal, de a Vásárhely három esetben is egalizált, az utolsó pillanatokban pedig a mezőny legjobbja, Orgona Gergő rögtönzött triplájával a maguk javára billentették a mérleg nyelvét.

Vásárhelyi Kosársuli–Békéscsabai KK 67-66 (18-15, 17-16, 13-20, 19-15)

NB I. B-s férfi kosárlabda-mérkőzés, Zöld csoport. Hódmezővásárhely, 150 néző. Vezette: Radnóti, Földi, Szűcs.
Hódmezővásárhely: Bálint 15/9, Balogh L. 6, Borbáth 5/3, Bősz, ORGONA 30/9. Csere: UTASI 11/3, Kruzslicz. Csere: Szasa Vejinovics.
Békéscsaba: BALOGH G. 20, Vodila 2, Vágvölgyi 6, CVIJIN 15/3, Hajdu 11. Csere: Kovács J. 10/6, Szarvas, Kurtucz 2, Botos. Edző: Gura Norbert.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában