Hírek

2011.12.31. 07:17

Az okostelefonok éve volt 2011

Minden ötödik magyar előfizető okostelefont használ, a legtudatosabb a 20-30 éves korosztály, akik ki is próbálják a legújabb applikációkat és technológiákat.

MTI

A felhasználók többsége igénybe vesz valamilyen clouding, felhő alapú technológiát is, bár ezzel kevesen vannak tisztában.

Már az idén januárban is több előrejelzés mutatta, hogy 2011 az okostelefonok éve lesz. Igaz, az év első hónapjában még csak 15 százalékos arányt értek el ezek a készülékek a magyar piacon. Mára már minden ötödik telefon valamilyen okos készülék. A karácsony előtti adatok is igazolják a trendet, hiszen az új előfizetést vásárlók kb. 80 százaléka okostelefont választ.


   
Az okostelefonok világméretű elterjedésére jellemző, hogy napjainkban a Földön használt 5 milliárd telefonból már több 1 milliárd ebbe a kategóriába tartozik. Ráadásul az előrejelzések szerint valamikor 2014 elején már többen használnak mobilinternetet, mint vezetékest, s az előbbiek száma 2015-re eléri a 2 milliárdot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!