Közélet

2013.04.12. 17:04

Életmentő eszközök az iskolákba

Mintegy negyven Békés megyei közintézmény, elsősorban közoktatási intézmények képviselői vettek át összesen hatvanhat szén-monoxid érzékelő készüléket pénteken délelőtt a Békési Kistérségi Dr. Hepp Ferenc Általános Iskolában.

P. G.

Az eseményen Tóth Tibor mérnök tűzoltó-ezredes, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója elmondta, Békés megyében a szén-monoxid az idei fűtési szezonban nem követelt halálos áldozatot. Mérgezés gyanúja azonban 29 embernél merült fel, a hivatásos tűzoltó egységek 11-szer vonultak ilyen jellegű jelzés miatt.

Izsó Gábor, a házigazda Békés polgármester bejelentette, a város elsőként csatlakozik a megelőzést szolgáló akcióhoz, s valamennyi közintézményükben felszerelnek szén-monoxid érzékelőt. A lépés a remények szerint egy országos akciót generálhat.

Petróczki Zoltán Gábor, a Gyulai Tankerület igazgatója köszöntőjében az állami felelősségvállalás és a megelőzés fontosságára hívta fel a figyelmet.

Erdős Norbert Békés megyei kormánymegbízott, országgyűlési képviselő hangsúlyozta, tavaly az országban tizennégyen haltak meg szén-monoxid mérgezésben, idén pedig már kilenc áldozatot követelt a „csendes gyilkos”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!