Közélet

2009.08.01. 10:15

Horogkeresztet festettek a békési Jobbik-elnök kocsmájára

Címkék#Békés

Horogkereszttel és más önkényuralmi jelképekkel fújták le mára virradó éjjel Balogh István békési Jobbik-elnök kocsmájának falát

BEOL

Samu Tamás Gergő megyei elnök tájékoztatása szerint a Jobbik békési szervezetének szimbolikus központját érte a festékszórós támadás az éjjel.

Ismeretlen tettesek önkényuralmi jelképeket, köztük egy hatalmas náci horogkeresztet és több kommunista csillagot festettek fel a Tátra Söröző homlokzatára, belerondítva az addigi felfestett Turul madár és nagy-Magyarország képekre - fogalmazott Samu.

A sértett a Jobbik elleni támadásnak minősítette az esetet és megtette a szükséges lépéseket, többek között feljelentést tett a rendőrségen ismeretlen tettes ellen.

Balogh István elmondta, tippei azért vannak, kik lehettek az elkövetők. A Jobbik békési vezetése elítélte a támadást és jövő héten sajtótájékoztatót tart az esettel kapcsolatban.

Az ügyben a rendőrség tiltott önkényuralmi jelkép használata miatt indított eljárást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!