Közélet

2015.03.15. 18:40

Jótékonysági koncert a fiatal lány gyógykezeléséért

Címkék#Békés

Jótékonysági koncertet szervezett Haczk Lídia gyógykezelése, illetve rehabilitációja érdekében a békési Kecskeméti Gábor Kulturális Központ és a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió Szeretetszolgálata szombaton délután a művelődési intézmény nagytermében. A fiatal lány egészen kitűnő hallással rendelkezett, ígéretesen zenélt, ám tavaly tavasszal kiderült, agytörzsén jóindulatú daganat található, hallását elvesztette, három hétig élet-halál között lebegett.

Papp Gábor

A programon Patkás Rita, az MPE OCM kommunikációs vezetője köszöntötte a megjelenteket. Mint elmondta, az összefogás nagyszerű bizonyítéka a kezdeményezés, amely létrejött Lídia gyógykezelésének támogatása érdekében.

– Ugyanakkor a program jó alkalom arra, hogy mi is tanuljunk. Bátorságot, küzdeni akarást, kitartást és reményt tanulhatunk egy fiatal lánytól és családjától – hangsúlyozta.

A szervezők szombat délutánra színvonalas, egyben sokszínű programot állítottak össze, amelyre szép számú érdeklődő látogatott el. A produkciók sorát Timkó Sára fuvalotanár, Kovács Gabriella és Weigert Rebeka közös előadása nyitotta, majd ezt követően olyan kiváló zenészek és művészek léptek színpadra, mint Hodozsó György zongoraművész, prof. dr. Pukánszky Béla egyetemi tanár, intézményvezető, Izbéki Tímea énekes-zenetanár, Szeverényi Barnabás pedagógus, Hodozsó Norbert zongoraművész, az X-faktorból is megismert Andelic Jonathan, a Belencéres Néptáncegyüttes, Horváth Elek zenetanár, a Jazz-Elek formáció és a Premier Művészeti Szakiskola növendékei.

– Természetesnek tartottam, hogy eljövök és segítek, hiszen jó és fontos ügyről van szó – nyilatkozta lapunknak Andelic Jonathan. – A szüleim régi ismerősei Lídia édesapjának és édesanyjának, így a személyes érintettség miatt még inkább lényeges volt számomra, hogy itt legyek. A népszerű énekes egy saját dalát, az Ez van címűt, Josh Groban You raise me up és Curtis Mayfield People get ready című dalának átdolgozást „hozta magával” a délutánra.

A zenész és pedagógus Horváth Elek is úgy gondolta, hogy nem hiányozhat a jótékonysági eseményről, és több különböző produkcióval is megörvendeztette a nézőközönséget.

– A szeretet mozgatja a rendezvényt, amit én Jézustól eredeztetek. Örülök, hogy segíthetünk, és, hogy itt lehetünk – fogalmazott Horváth Elek.
Természetesen jelen volt a Haczk család is. Az édesanya, Haczk Ákosné lapunknak elmondta, nagyon örül és köszöni, hogy létrejött a szombati rendezvény, ami erős lelki erőt ad számukra.

Mint ahogy arról korábban lapunknak is beszámoltunk, tavaly derült ki, hogy a fiatal lány agytörzsén jóindulatú daganat található, ami megtámadta mindkét fülét és átszőtte a hallóidegeket is. Májusban a debreceni klinikán megműtötték a jobb fülét, ahonnan a daganat nagy részét eltávolították, bal fülét pedig gammakéssel kezelték. Sajnos ennek ellenére is mindkét fülén maradt daganat. A beavatkozás következtében felborult testének sóvíz háztartása, ami miatt lebénult a jobb arca és a kisagy ellágyult, aminek nagy részét el is kellett távolítani. A fiatal lány három hétig élet és halál között lebegett. Az orvosok szakértelme és a szülők gyógyulásba vetett hite azonban átsegítette ezen az időszakon, és felébredt a mélyaltatásból.

– Ami jó hír, hogy a kislányunk bal fülén található daganat belső sejtjei elhaltak. Lidi nagyon jól viseli a megpróbáltatásokat, amiért hálásak vagyunk Istennek – mondta az anyuka szombaton lapunknak.
A fiatal lányra azonban sok kezelés vár még, amihez a hétvégi koncert is jelentős segítséget jelent.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!