Közélet

2014.05.08. 17:20

Közel kétszáz gyerek látogatott el a mentőállomásra

A Mentők napja alkalmából rendeztek nyílt napot iskolások és óvodások számára a Békéscsabai Mentőállomáson csütörtökön.

P. G.

Fotó: Lehoczky Peter

Mint azt Csendes Csaba főápolótól megtudtuk, 1887. május 10-én alakult meg Budapesten az Önkéntes Mentőegyesület Kresz Géza fővárosi kerületorvos kezdeményezésére. A mentés ügye 1948-ig a társadalmi egyesületek kezében maradt, akkor jött létre az Országos Mentőszolgálat és ez által a mentés állami feladattá vált. A május 10-ét a szolgálat elindulás előtt tisztelegve a Mentők napjává nyilvánították.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Fotó: Lehoczky Péter
[/caption]
— A Békéscsabai Mentőállomás az esemény kapcsán hagyományosan nyílt napot szervezzük, amelynek legfőbb célja, hogy a gyermekek, a fiatalok minál jobban megismerjék a munkákat, a tevékenységünket — hangsúlyozta Csendes Csaba.

Mint azt a szakembertől megtudtuk, csütörtökön délelőtt mintegy 150-200-an látogattak el hozzájuk, és betekinthettek az állomás életébe. Beülhettek az új és régebbi mentőautókba, kipróbálhattak a szirénát. Információt kaphattak arról, hogy miként kell egy sérülést, egy sebet helyesen ellátni, illetve még az újraélesztésről is tájékoztató hangzott el.

A visszajelzések szerint a látogatók kifejezetten élvezték a mentőállomás megtekintését, számos kérdést is feltettek a szakembereknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!