Közélet

2013.01.03. 15:24

Nem szűnik meg a véradás Orosházán

A véradás nem szűnik meg, a kórház épületén belül folytatják a tevékenységet azok, annyian és éppen úgy, ahogy eddig - nyilatkozta dr. Dancsó József polgármester.

cs. i.

Leültek az érintettek a városházán és egyeztetést folytattak a mai napon az orosházi véradóállomás kérdésében. Korábban az a hír terjedt, hogy a kórház területén lévő véradóállomás befejezi működését.

Dr. Dancsó József Mészáros Jánossal, a GYEMSZI területi vezetőjével, dr. Kalmár Mihály kórházigazgatóval, Tóth Zoltánnéval, a megyei Vöröskereszt vezetőjével és az érintett főorvosi karral ült le tárgyalni. Megtudtuk, komoly kommunikációs hiba történt. Az érintettek nem kaptak időben, előre tájékoztatást.

- Mindenki megnyugatására jó hírt tudok közölni: a véradás nem szűnik meg. A kórház épületén belül folytatják a tevékenységet azok, annyian és éppen úgy, ahogy eddig - nyilatkozta dr. Dancsó József, aki hangsúlyozta, a területi ellátási kötelezettség nagy felelősséggel is jár.

Sikerült elérni, hogy magasabb vérellátási feladatokra is lehetőség nyíljon Orosházán. Az 1997-ben épült véradóállomás évi 23 milliós veszteséget termelt. Arra keresik a megoldást, milyen funkciót kapjon a folytatásban az épült.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!