Sport

2016.08.14. 16:59

Döntetlen a megyei NB III-as rangadón

Mindkét csapatnak voltak hullámhegyei és völgyei, ennek megfelelően, igazságos döntetlen született az NB III-as megyei rangadón. A lefújáskor a csapatok teljesítményét mindkét szurkolótábor vastapssal jutalmazta, ami ritkaság manapság.

BEOL

Békéscsaba 1912 Előre II.–Méhkeréki SE 3–3 (1–1)
Labdarúgás NB III-as-mérkőzés. Békéscsaba, Kórház utca, 800 néző. V.: Antal P. Békéscsaba: Máthé — Vozár, Takács J., Huszár (Szajkó), Pilán — Beszterczei, Oláh, Mácsai, Kun (Tóth G.) — Tóth D. (Konyecsni), Bozsó. Edző: Szenti Zoltán. Méhkerék: Patka — Komlósi, Vincze, Wéber, Kristóf — Szarka (Krajcs), Knyihár (Bagyinszki), Ruzsa Z. — Kovács Gy. (Ruzsa Sz.), Bondár, Sztojka. Edző: Bíró Róbert.

Nagy érdeklődés kísérte a megyei rangadót. A szurkolók többsége Méhkerékről érkezett a Kórház utcai stadionba. A hazaiak jutottak vezetéshez a 11. percben, amikor egy bal oldali szöglet után Huszár fejelt hosszú felső sarokba, 0—1. Öt perc múlva jött az egyenlítés, Knyihár az alapvonal közeléből tálalt Ruzsa Zoltán elé, aki az ötös sarkáról lőtt a hosszú felsőbe, 1—1.

A félidőből hátralévő fél órában váltakozó szerencsével harcoltak a csapatok, ahol itt, hol ott akadt egy-egy rövidebb jó periódus, de újabb gólt már nem láthatott a publikum.

Szünet után az 59. percben Vincze megkapta második sárga lapját, így tíz emberre fogyatkozott a Méhkerék. Hamar gólra is váltotta emberelőnyét a Békéscsaba: Bozsó baloldali beadását Beszterczei bólintotta Patka kapujának bal oldalába, 2—1. A létszámot illetően a 70. percben lett ismét egyenlő, amikor is Pilánt küldte zuhanyozni idő előtt a játékvezető, ugyancsak második sárga után. A 76. percben Oláh szögleténél ismét a jól játszó Beszterczei érkezett, akinek bal alsóba fejelte a labdát, 3—1.

Minden mindegy alapon kezdtek támadni a cserékkel felfrissített vendégek, és a 84. percben Kristóf kapu elé ívelt labdájánál Komlósi csúsztatott a hosszú sarokba, 3—2. A legvégére is maradt izgalom és gól. A 90. percben egy kapu előtti kavarodás végén bár többen is tisztázhattak volna, Vozár olyan szerencsétlenül ér a labdába, hogy a lábáról az a bal sarokban kötött ki, (öngól) 3—3.

Kiállítva: Pilán a 70. ill. Vincze az 59. percben. G.: Huszár a 11., Beszterczei a 66., a 76., ill. Ruzsa Z. a 16., Komlósi a 84., Vozár (öngól) a 90. percben. Jó: Beszterczei (a mezőny legjobbja), Máthé, Huszár, Bozsó, Oláh, ill. Komlósi, Ruzsa Z., Wéber, Knyihár.

Szenti Zoltán: — Ritkán látható jó iramú és minőségű mérkőzésű mérkőzés volt, melyen biztos győzelmet engedtünk ki a kezünkből. Most már látom, hogy a keretünkben kik alkalmasak, és kik nem a minőségi focira. Bíró Róbert: — Örülök a pontszerzésnek. Nagyon nehéz mérkőzésen sikerült kiharcolni a döntetlent. Nagy örömömre szolgál, hogy a csapat kétgólos hátrányban sem adta fel és az utolsó percig hajtott, a lelkesedés pedig kifizetődött.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!