Közel-keleti konfliktus

2 órája

Az Egyesült Államok elkötelezett abban, hogy megvédje Izraelt a terrorszervezetektől – frissül

Az izraeli–palesztin háború 350. napjának eseményeit ismertető hírfolyamunkban az MTI, a Magyar Nemzet, a Mandiner, a Világgazdaság és az Origo híreiből válogatunk.

MW

A libanoni Hezbollah mozgalom tagjai fegyverrel lőttek néhány tagjuk temetése közben

Forrás: AFP

Fotó: IBRAHIM AMRO

Cikkünk frissül!

Az Egyesült Államok elkötelezett abban, hogy megvédje Izraelt a terrorszervezetektől

A libanoni Hezbollah vezetőit és tisztségviselőit ért, telekommunikációs eszközök felhasználásával elkövetett támadásokkal kapcsolatban az amerikai külügyminisztérium szóvivője csütörtökön egy sajtótájékoztatón megismételte, hogy az Egyesült Államok változatlanul információkat gyűjt az esettel kapcsolatban, így azt továbbra sem kommentálja.

Matthew Miller megjegyezte, hogy 

az Izraelnek tulajdonított művelet nyomán a gázai tűzszüneti tárgyalásokon résztvevő amerikai delegáció nem tapasztalta a közvetítésben részt vevő többi fél részéről, hogy csökkent volna az elkötelezettségük egy tűzszünet elérése iránt.

A szóvivő a libanoni támadások kapcsán nagyon veszélyes helyzetről beszélt, és megismételte, hogy az Egyesült Államok nem akarja, hogy a konfliktusban résztvevő bármelyik fél eszkalálja a szembenállást. Hangsúlyozta, hogy Washington a diplomáciai rendezést pártolja, és ezt tartja a legjobb útnak arra, hogy az Izrael biztonságát érő fenyegetést kezeljék.

Matthew Miller szóvivő ugyanakkor hozzátette, hogy az Egyesült Államok elkötelezett abban, hogy megvédje Izraelt a terrorszervezetektől, mint a Hamász, a Hezbollah és az egyéb, Irán által támogatott csoportoktól.

Ez történt csütörtökön:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában