Felelősségre vonás

2 órája

Minden európai parlamenti képviselőt tájékoztatnak Magyar Péter lopási ügyéről

Az összes EP-képviselőt levélben fogjuk tájékoztatni Magyar Péter mentelmi ügyéről, a botrányos viselkedéséről, és az általa elkövetett köztörvényes bűncselekményről – jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a közösségi oldalán.

MW

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke

Forrás: Origo

Fotó: Polyák Attila

Magyar Péter köztörvényes bűncselekményt követett el, lopással gyanúsítja őt az ügyészség, de ő nem akar lemondani a mentelmi jogáról, mert így akarja elkerülni a felelősségre vonást – emlékeztetett bejegyzésében Deutsch Tamás, hozzátéve, hogy a Tisza Párt elnöke a diszkóbotrányának éjszakáján „csatak részegen kiskorú lányokat zaklatott, a lábuk között kúszott-mászott, és szexuális ajánlatokat tett nekik”. Azt is felidézte, hogy Magyar Péter az őt videóra vevő férfit megfenyegette, megütötte, majd telefonját ellopta és a Dunába dobta.

Azért lopta el és dobta a telefont a Dunába, nehogy előkerüljenek róla olyan felvételek, amelyekből kiderül, hogy Magyar Péter nagyon nem az, akinek próbálja mutatni magát…

– mutatott rá posztjában a kormánypárti politikus, aki egyúttal hangsúlyozta: a lopás köztörvényes bűncselekmény.

Deutsch Tamás emlékeztetett továbbá arra is, hogy emiatt azért, hogy bíróság elé állíthassák Magyar Pétert, az EP-nek a képviselő mentelmi jogának felfüggesztéséről  kell szavaznia, ám a fideszes politikus szerint neki esze ágában sincs felelni a tettéért, nem mond le mentelmi jogáról, így akarja elkerülni a felelősségre vonást. 

Magyar azért lobbizik fűnél-fánál, hogy amikor majd a mentelmi jogáról szavaznak az Európai Parlamentben, akkor az EP baloldali többsége megvédje őt

– állítja Deutsch Tamás, aki szerint a mentelmi jog egyáltalán nem arra szolgál, hogy az európai parlamenti képviselők törvények fölé helyezhessék magukat és visszaélve helyzetükkel a köztörvényes bűncselekmények miatti felelősségre vonást  megúszhassák.

Ezért az összes EP-képviselőt levélben fogjuk tájékoztatni Magyar Péter mentelmi ügyéről, a botrányos viselkedéséről és az általa elkövetett köztörvényes bűncselekményről. A felelősségre vonást még Magyar sem kerülheti el

– tett ígéretet a Fidesz európai parlamenti képviselője.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában