Néppárti irányvonal

2 órája

Magyar Péterék az LMBTQ-lobbi mellett szavaztak

A Tisza Párt képviselői „egyfajta kötelességüknek” érezték, hogy kövessék az európai néppárti irányvonalat nemcsak a migrációs paktum, hanem az LMBTQ ügyében is – közölte Dömötör Csaba, a Fidesz EP-képviselője hétfőn a Facebook-oldalán.

MW

Magyar Péter és Manfred Weber

Forrás: MTI

Fotó: Bodnár Boglárka

Bejegyzésében azt írta, Magyar Péter ugyan nem vett részt az Európai Parlament múlt heti plenáris ülésén és a szavazásokon, de a Tisza Párt képviselői megszavaztak egy olyan előterjesztést, amely alapján több pénzt kellene biztosítani az LMBTQ-propagandára. Ismertetése szerint a megszavazott rész úgy fogalmaz, hogy elegendő uniós támogatást kell biztosítani az LMBTIQ+ jogok védelmének előmozdításához, és tovább kell erősíteni a civil szervezetek és újságírók ezzel kapcsolatos munkáját.

Egy másik szavazatukkal a párt képviselői kiálltak amellett, hogy továbbra is tartsák vissza a Magyarországnak járó uniós forrásokat

 – hívta fel a figyelmet Dömötör Csaba.

A politikus kiemelte, hogy szavazataikkal elég egyértelmű Tisza-politikát rajzolnak ki a képviselők: az elosztásról szóló migránspaktumra mehet több pénz, az érzékenyítésre mehet több pénz, Magyarországra viszont ne menjen.

Dömötör Csaba úgy értékelte, hogy „hiba nélkül vették a momentumos stafétabotot” és „amit látunk, az ugyanaz a régi liberális lemez.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában