beruházás

2021.04.20. 19:47

Megoldják a belvizes problémákat Bucsán

Megkezdik a bucsai csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztésének munkálatait, kedden ugyanis átadták a kivitelezőnek a 250 millió forintból megvalósuló projekt által érintett munkaterületeteket.

B. O.

Az eseményen Kláricz János polgármester elárulta, a csapadékvíz elvezető művek jelenlegi kiépítetlensége és műszaki állapota, az elvezetés biztonsága- és esetenkénti minősége nem megfelelő, így a községben időről időre gondot okoz a hirtelen lezúduló nagyobb csapadék, számos esetben öntötte el víz Bucsa belterületi utcáit.

Kláricz János tájékoztatta Dankó Bélát a beruházásról /Fotó: Jenei Péter/

A településvezető elmondta, a projekt közvetlen célja, hogy a jelenlegi belterületi csapadékvíz-elvezető rendszer képes legyen ellátni a megnövekedett vízmennyiség megfelelő kezelését és elvezetését. A műszaki tartalommal kapcsolatban kifejtette, a Kossuth utcáról a belterületi csapadék a Sebesfoki csatornába, illetve a Sárréti főcsatornába kerül. Olajfogókat és tisztító aknákat is kialakítanak, az érintett utcákon lévő nyílt felszínű árkok jelentős részét pedig burkolják. A teljes felújításra kerülő csatornaszakasz meghaladja az 1500 folyómétert, illetve több mint ötven gyalog és gépkocsi behajtó felújítását, és átereszeinek újra méretezését is tartalmazza a projekt. – A beruházással egy időben a csapadékvíz elvezető csatornahálózat második ütemének tervezése zajlik, melyre még az idei évben szeretnénk a pályázatot benyújtani – tette hozzá Kláricz János, polgármester.

Dankó Béla, a térség országgyűlési képviselője elmondta, számos, az itt élő emberek számára lényeges beruházás valósulhatott meg, és fontos, hogy továbbra is folyamatosan fejlődjön a település. A projekttel kapcsolatban kiemelte, a fejlesztés az életminőség javulását, a jelentős anyagi károk kivédését segíti elő, amely a lakosságot, az önkormányzatot, illetve az érintett vállalkozásokat egyaránt terheli. Mint megtudtuk, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával, 250 millió forintból megvalósuló fejlesztést a tervek szerint idén november végéig fejezik be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!