Születésnap

2 órája

A 90 éves Erzsike néni boldog nagymama és dédi

A 90. születésnapját ünneplő Kiss Pálnét köszöntötték Battonyán. Ajándékkal és emléklappal kedveskedtek az ünnepeltnek.

Csete Ilona

Kiss Pálné Erzsike nénit 90. születésnapja alkalmából köszöntötte Boros Csaba polgármester és Lénárt Anna anyakönyvvezető. Szívhez szóló szavakkal fejezték ki elismerésüket és hálájukat Erzsike néni hosszú, példamutató életútjáért, amely során családjának és közösségének egyaránt meghatározó szereplője volt – írták az önkormányzat közösségi oldalán.

Kiss Pálnét 90. születésnapján köszöntötték. Fotó: Facebook

Ajándékkal és emléklappal kedveskedtek az ünnepeltnek. Kiemelték, hogy az ilyen jeles évfordulók nemcsak az egyén számára különlegesek, hanem az egész közösség számára is, hiszen Erzsike néni életútja a város történetének is része. A polgármester méltatta az ünnepelt bölcsességét, kitartását és életörömét.

Édesapja hadifogságba került

Erzsike néni édesapja a második világháború végén hadifogságba került, így édesanyja nagyon nehéz körülmények között, egyedül gondoskodott gyermekeiről. A háztartásban és 3 öccse ellátásában nagy segítségére volt édesanyjának az akkor még gyerek Erzsike. 

Két gyermeke született

Kiss Pállal 1956. október 27-én, az 1956-os forradalom és szabadságharc közepette kötött házasságot, két gyermekük született. Küzdelmes, szép, nehéz évek következtek. A sok munka mellett mindig jutott szeretet és odafigyelés gyermekeikre. Nagy boldogságként élte meg unokái, Évi és Peti, majd a dédunokák, Florcsika és Dávidka születését. Párját 2017-ben elveszítette, de otthonában továbbra is tevékenyen éli mindennapjait. A korával nem foglalkozik. Életfilozófiája: amíg mozogni tud, az ember tegye a dolgát.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában