Bejött a számítása

2024.07.07. 11:08

Pickford a kulacsáról leste le, hová lőnek majd a svájciak

Az angol kapus sikeresen védett a tizenegyespárbajban az Eb-n szombat este.

MW

Jordan Pickford kapus (b) és Trent Alexander-Arnold, az angol válogatott játékosai csapatuk továbbjutását ünneplik a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjében játszott Anglia - Svájc mérkőzés után a düsseldorfi Merkur Spiel Arénában 2024. július 6-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Anglia továbbra sem játszik jól az Eb-n, de már ott van az elődöntőben. Csikorognak a Southgate-csapat fogaskerekei, így volt ez Svájc ellen is, hiszen az 1-1-es rendes játékidő után a hosszabbításban Xherdan Shaqiri felső lécénél az ellenfél járt közelebb a gólhoz. A Liverpoolban is megfordult támadó szögletből csavarta a kapura a labdát, s kis híján bejött neki a merész húzás. Az angol kapus, Jordan Pickford, miután megúszta kapott gól nélkül az esetet, a hüvelykujját feltartva jelezte is Shaqirinek, hogy szép próbálkozás volt. Aztán következett a tizenegyespárbaj, és eljött Pickford nagy pillanata - számol be róla a Magyar Nemzet

Az első svájci rúgó Manuel Akanji volt, a Manchester City védője. Gyengén és rosszul helyezve lőtt, de ahhoz, hogy Pickford védeni tudjon, el kellett találnia az irányt, hogy merre vetődjön. Ebben pedig a kulacsa volt a segítségére. 

Képek bizonyítják, hogy Pickford kulacsára rá volt nyomtatva, hogy a svájci játékosok hogyan és merre szeretik lőni a tizenegyeseket. Az angol kapus erről puskázott, így olvasta le Akanji lövésének az ellenszerét, hogy balra kell vetődnie.

Pickford a későbbiekben nem mindig követte a kulacs utasításait, és több tizenegyeset nem is védett ki a párbajban, de ennyi is bőven elég volt az angol továbbjutáshoz, köszönhetően annak, hogy a csapattársai nem hibáztak. Anglia ezzel bejutott az Eb elődöntőjébe, ahol majd a törököket kiejtő Hollandia lesz az ellenfele.

A cikk folytatása ITT érhető el.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!