Krimi

2024.06.20. 10:24

Segített az FBI: elfogták a nagytarcsai drogbárót

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) segítségével fogta el azt a 35 éves férfit, akit kontinenseken átívelő kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítanak.

MW

A kép illusztráció!

Forrás: Shutterstock

A KR NNI csütörtökön közölte a police.hu oldalon, hogy több évvel ezelőtt nyomozást indítottak, miután jelzést kaptak az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetségén keresztül az FBI-tól, hogy egy magyar állampolgár a dark web különböző piacain jelentős mennyiségben kábítószert értékesít – adta hírül az MTI.

Hatalmas hálózatot működtetett

Az NNI – szoros együttműködésben az FBI-jal – fejlett kiberfelderítési technikákat alkalmazva figyelni kezdte a dark web piacait, hogy azonosítsa és elfogja a bűnözőt.

A nyomozás során kiderült, hogy a nagytarcsai férfi 2021 és 2023 között nemzetközi szintű drogkereskedelmet folytatott a dark web több piacán. 

A gyanú szerint 16 országban bonyolított le kábítószer-kereskedelmet: az USA, Kanada, Szerbia, Ausztrália, Belgium, Svédország, Szaúd-Arábia, Olaszország, Anglia, Csehország, Franciaország, Németország, Ausztria, Írország, Észtország és Spanyolország területéről és területére történtek megrendelések és szállítások.

Hand,Of,Addict,Man,With,Money,Buying,Dose,Of,Cocaine
Ő maga nem terítette a kábítószereket, csak közvetített
Forrás: Illusztráció / Shutterstock

A nyomozók tavaly nyár végén kutatást tartottak a férfi nagytarcsai otthonában, lefoglaltak tőle telefonokat, számítástechnikai eszközöket és különböző adattárolókat is. 

A férfi, mint kiderült, fizikailag egyáltalán nem került kapcsolatba semmilyen illegális szerrel, az egyes dark marketeken közvetített a végfelhasználó és a beszállító között, és jellemzően úgy szerezte meg a hasznát, hogy magasabb áron adta el a terméket a vásárlónak, mint amennyiért azt a beszállítótól megvásárolta.

Kattant a bilincs

A bizonyítékok szerint az értékesített kábítószerek között megtalálható volt minden típus a szintetikus drogoktól kezdve a kokainig és a heroinig. A 35 éves férfi a három év alatt kriptovalutában 100 millió forint értékű forgalmat bonyolított le, a hasznából többek között ingatlant vásárolt.

Miután az NNI nyomozói az FBI segítségével minden bizonyítékot beszereztek az Egyesült Államokból, megszervezték a férfi elfogását, és június 11-én csaptak le rá vértesszőlősi tartózkodási helyén. Kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, majd bűnügyi őrizetbe vették.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!