Összefoglaló

2024.09.07. 19:46

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. szeptember 7.

A szombat sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. szeptember 7-én.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Rekordrészvétel mellett rendezték meg a VIII. Családi Pikniket szombaton Gyulán, a Wesselényi-tónál. Az esemény részeként életre hívott lecsófőző verseny ugyancsak csúcsot döntött, 58 csapat, sok száz ember készítette el a finomságot. A Családi Piknik emellett is rengeteg programmal várta az érdeklődőket egész nap.

Élethű hajómodellek barátságos versenyét rendezték szombaton a Gyulai Vár tövében, a csónakázótóban. Az élethű hajómodellek megmérettetése igazi látványosságot tartogatott, a programra nagyon sok érdeklődő látogatott, hogy megnézze a tóban a vizet hasító, illetve a külső várfalon bemutatott különlegességeket.

Az 1100 éve Európában, 20 éve az unióban című programsorozathoz kapcsolódva nyílt Magyarul Európában címmel kiállítás szombaton délelőtt a Magyar Nemzeti Levéltár Békés Vármegyei Levéltárában, Gyulán. Az 1100 éve Európában, 20 éve az unióban – Magyarul Európában című tárlat számos érdekességet tartogat nem csak hazánk, de a vármegye történetéről is.

A szárazság, a forróság miatt továbbra is rendkívül intenzív öntözésre van szükség Békéscsabán – mondta a minap sajtótájékoztatón Szarvas Péter polgármester, hozzátéve, hogy mindez szokatlan szeptember elején.

Békés vármegye bővelkedik különlegességekben, értékekben, amelyekért érdemes a térségbe utazni, amelyeket ajánlott felfedezni. Most tíz kihagyhatatlan és ingyenes látnivalót vettünk sorra.

Megnyitott a Vármegyenap szombat délelőtt Békéscsaba szívében, a Szent István téren és az Andrássy úton. A látványos, zenés felvonuláson közreműködtek többek között a tótkomlósi fúvószenekar tagjai és a békéscsabai mazsorettek, kisbíró vitte a rendezvény hírét.

Erre senki nem számít: vaddisznó rohant egy kocsinak az autópályán.

Egy 44 éves görög nő felgyújtott két mezőgazdasági területet, hogy közel kerülhessen a lánglovagokhoz.

 


 


 

 

 


 

 


 

 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában