Péntek 13.

2024.09.16. 16:33

Gigaharcsát fogott a polgármester, szerencse a szakadó esőben

Péntek volt és 13. Az eső szakadt, állítólag ez jó jel, ha valaki harcsát szeretne fogni. Vajda Norbert, Végegyháza polgármestere rutinos horgász, felszerelése profi, úgy döntött, Szarvasig meg se áll. És a szerencse mellészegődött. Gigaharcsa is a botjára akadt. Elmesélte, hogyan.

Csete Ilona

Péntek 13. este 21 óra. Vajda Norbert ekkor már elégedetten ült a vízparton, mert előtte egy órával kifogott egy 15 kilós harcsát.

harcsa, horgász, polgármester, fogás, péntek 13
Péntek 13. szerencsét hozott Vajda Norbertnek. És a harcsa számára is: visszaengedte a vízbe. Fotó: Facebook

– Ezt a kellemetlen, eső áztatta időt választottam, hogy harcsára horgásszak. Voltak máskor is sikerélményeim, de ekkora halhoz még nem volt szerencsém – mesélte Vajda Norbert, aki párjával és egyik horgász barátjával várta a kapást.

Csalinak kárászt használtam, s amikor kapásom lett, kellett 15-20 perc a fárasztáshoz. A kiemelésben segített egyik horgásztársam, ő a botot fogta, amíg én kihúztam ezt a gigaharcsát a partra. Megmértük: 216 centiméter hosszú volt, ám a súlyát csak becsülni tudtuk, hiszen a mérlegeink csupán 50 kilóig mértek. 70 kiló feletti lehetett a hal súlya, amit visszaengedtem.

Vajda Norbert elárulta, tíz éve horgász, a kisfia kedvéért egyre többet járt vízpartra. Jó kikapcsolódás számára ez a hobbi.

A termetes példány 216 centiméter hosszú volt. Fotó: Facebook


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában