Úszás

2024.06.25. 14:01

Hosszú Katinka lemarad a párizsi olimpiáról

„Lehet, hogy klisének hangzik, de mindig az út a fontos, nem a végcél” – írta kedden a Facebook-oldalán a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka azt követően, hogy biztossá vált, lemarad a párizsi olimpiáról.

MW

Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszó interjút ad az M4 Sport stábjának a római vizes Európa-bajnokságon 2022. augusztus 14-én

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A 35 éves versenyző nem tudta megúszni a 200 és 400 méter vegyes szintjét, így nem lesz ott hatodik olimpiáján.

Azt hiszem, ezt én már nyugodt szívvel mondhatom, hiszen az úszásban már minden lehetséges cél sikerült és mindig a folyamat adja a boldogságot, nem a siker... Nekünk egy nagyon boldog évünk van. Köszönöm a rengeteg üzenetet, jó volt megpróbálni kijutni az olimpiára! Mondanám, hogy majd legközelebb sikerül

– zárta a sort egy nagy mosolyjellel Hosszú, aki a 2016-os riói olimpián volt a csúcson. Akkor három számban – 100 méter hát, valamint 200 és 400 méter vegyes – győzött, 200 méter háton pedig második volt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában