Koncert hazai pályán

2024.07.17. 17:10

Itthon ünnepli a születésnapját a Dirty Slippers – videóval

A Dirty Slippers-t már senkinek sem kell bemutatni, hiszen régóta figyelemmel kísérjük a zenekar munkásságát. A Dirty Slippers pénteken Békéscsabán, a Csabagyöngyénél lép fel.

Beol.hu

A Lobó-Szalóky Lázár vezette négyes idén tavasszal jelentette be a 15. éves, jubileumi, ünnepi turné programját, amelyet két fontos koncert koronáz meg a zenekar életében: a hazai, békéscsabai a Csabagyöngye Stég színpadán, amely köztudottan az énekes-gitáros egyik kedvenc koncert helyszíne (olyannyira, hogy a 2021-es, első Abbey Road stúdióba történő utazásuk előtti este még itt adtak koncertet), valamint bejelentették, október 4-én az Akvárium Klubban, Budapesten adnak nagykoncertet. Ráadásul a fővárosi patinás klubba Tóth Zoltán (Republic 1990-2013) gitáros új zenekara, a Kék és Narancssárga is elkíséri a Dirty Slippers-t.

dirty slippers, lobó-szalóky lázár
A Lobó-Szalóky Lázár vezette négyesnek ez immáron a 15. éves, jubileumi, ünnepi turnéja. Forrás: Dirty Slippers

De, hogy miért különleges ennyire a pénteki Csabagyöngye Stéges koncert a zenekarnak? Erről Lázárt kérdeztük

Különleges helyet foglal el Békéscsaba az egész zenekar szívében. A pályafutásunk kezdete óta egy olyan befogadó - és támogató közeg állt mellénk már az első szárnypróbálgatások során, amelyért éltünk végéig hálásak leszünk. Békéscsabán adtuk az első profi körülmények között megszervezett koncertünket a Supernem előtt, Békéscsaba városa folyamatos fellépési lehetőséget biztosított a kezdetek óta, sőt még a Szent István Teret is mi adhattuk át. De még akkor is mi voltunk felkérve koncertezni, amikor 10-12 éve a Magyar Dal Napja fővárosa volt a megyeszékhely és Presser Gábor előtt állhattunk a színpadra. Megannyi csodás emlék, sőt! Szarvas Péter, még a Körös Volán vezetőjeként nyújtott segítő kezet a legelső Suliturné koncertek idején és busszal utazhattunk a gyulai, békéscsabai, mezőberényi és szegedi koncertekre. Arról nem is beszélve, hogy a Beol és a Békés Megyei Hírlap már akkor foglalkozott velünk, amikor még nemhogy Londonban és New Yorkban, még Budapesten sem írtak rólunk. Engem úgy neveltek, hogy soha ne felejtsem el, kik álltak mellettem a kezdetek-kezdetén, így ez a pénteki koncert, amely nem csak azért lesz különleges, mert keretbe foglalja a 15 évet, hanem azért is, mert egy HÁLA és KÖSZÖNET koncert is lesz egyben, hiszen tudnia kell a csabai közönségnek, nagyon szeretjük Őket!

Az idén Magyar Rekord-díjjal is kitüntetett Dirty Slippers zenekar énekese hozzátette, hogy köszönet illeti Békéscsaba város vezetőségét és a Csabagyöngye szervezői csapatát is, hogy a koncert ingyenesen látogatható. A Dirty Slippers ünnepi koncertje pénteken 20:30-kor kezdődik a Csabagyöngye Stég színpadán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!