Betyárnapok

2024.07.15. 11:06

Magyarok kenyere: betyáros búzagyűjtés pénteken Kondoroson

Július 19–20-án tartják Kondoroson a Betyár Napok a Kondorosi Csárda mellett elnevezésű rendezvényt. A pénteki búzagyűjtő nap is, a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program keretében. Az agrárkamarának külön standja is lesz a betyárnapokon a pénteki, búzagyűjtő napon.

Nyemcsok László

Kozsuch Kornél, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magosz Békés vármegyei elnöke hangsúlyozta, a Magyarok Kenyere idén a 14. évébe lépett. Békésben hét gyűjtőponton fogadják a gazdák által felajánlott kenyérgabonát, a felajánlások egyre nagyobb számban érkeznek is. 

magyarok kenyere, búzaadomány, búza, gazdák
Magyarok kenyere: várják a búzaadományokat. Illusztráció: MW

– Az elmúlt évek sikere megalapozta azt, hogy a Magyarok kenyere program hosszú távon is a magyar gazdatársadalom meghatározó jótékonysági mozgalma legyen, és ma már Kárpát-medence összefogásává nőtte ki magát, számos, neves támogatóval – ecsetelte Kozsuch Kornél.  Egyben kérte a gazdákat, hogy adományaikkal idén is támogassák a karitatív kezdeményezést. 

Magyarok Kenyere: ezeken a pontokon fogadják adományaikat

Békés vármegyében búzaadományaikat a következő gyűjtőpontokon fogadják: Csabai Raktárszövetkezet, Dombegyházi Agrár Zrt., Kert-Land Kft. (Vésztő), Orosfarm Zrt. (Orosháza), MOROKO-FARM Kft. (Szarvas), Szárító és Tároló Mg. Zrt. (Kondoros), Oravecz Tamás (Medgyesegyháza). 

Kozsuch Kornél kitért arra, Békésben tavaly a kritikus körülmények ellenére 260 adományozó 49 170 kg búzát adományozott, amelyből 31 960 kg lisztet gyártott le a Szatmári Malom Kft. szegedi üzeme. Huszonnégy, Békés vármegyei rászorulókat támogató szervezet számára 16 ezer 960 kilogramm lisztet adományozott Békésben a NAK és a Magosz, ez 700 kilogramm lisztet jelentett szervezetenként. A többi, 15 ezer kilogramm lisztet a Dévai Szent Ferenc Alapítvány kapta meg. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!