Érték és minőség

2024.09.13. 15:36

Pokoli kolbásszal hozta el a nagydíjat a Gyulahús

Érték és Minőség Nagydíjat érdemelt ki a gyulai Adalékmentes Pokol Kolbász. Az ünnepélyes díjátadást csütörtökön tartották az Országház Főrendiházi üléstermében. A különleges Adalékmentes Pokol Kolbászt egy angol partnerrel fejlesztette ki a Gyulahús Kft., és az Egyesült Királyság jelentős kereskedelmi üzletláncainak kínálatába is bekerült.

Papp Gábor

A rangos elismerést Daka Zsolt, a Gyulahús Kft. ügyvezetője és Tom Horvath Neumann, az ESTOM Ltd. Tulajdonos ügyvezetője vette át Farkas Sándortól, az Agrárminisztérium miniszterhelyettesétől az Adalékmentes Pokol Kolbászért. Idén az Érték és Minőség Nagydíj mellett különdíjjal is gyarapodott a cég, amelyet Serpenyi Fanni, a FANNIZERO Kft. tulajdonosa ajánlott fel.

pokol kolbász, kolbász, adalékmentes, Gyulahús, díj, érték és minőség
Tom Horvath Neumann, Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese és Daka Zsolt, a Gyulahús Kft. ügyvezető igazgatója vette át az Adalékmentes Pokol Kolbászért a díjat.

Adalékmentes Pokol Kolbász: ahogy az elődök

A 21. század kihívásának eleget téve a Gyulahús visszanyúlt történelmi gyökereihez. Az Adalékmentes Pokol Kolbász ízharmóniájában a Gyulai termékek világát tükrözi.  Úgy gyártják, ahogyan azt elődeik tették. Receptúrájában nem tartalmaz hozzáadott adalékanyagokat, ezen kívül glutént, illetve laktózt, ízfokozót, valamint tartósítószert (nátrium-nitritet) sem, így a mára népbetegségnek nevezhető táplálékintoleranciában szenvedők étrendjébe is bátran beilleszthető.

Sokrétűen felhasználható díjazott kolbászuk

A termék gyártásának technológiája

Az egyik legfontosabb technológiai pont az alapanyagok kiválogatása, összemérése. Az anyagnorma szerint a termék nagysúlyú sertések húsából és ipari szalonna megfelelő arányú összeállításával készül. Az aprítás és keverés a hagyományokhoz igazodva, de korszerűbb gépek és berendezések használatával készül. Ez a technológia a termék ízvilágát, megjelenését nem befolyásolja. A fűszerezés során csak természetes fűszereket (fokhagyma. köménymag, paprika, chili) aromákat használunk, színezéket nem adunk hozzá a termékgyártás során. A füstölés során a termékre jellemző íz, szín és állomány eléréséhez hidegfüstölési eljárást alkalmazunk, a bükkfa hasábok lassú égésével. A kellemesen különleges ízvilág elérését pedig az érlelés teszi teljesen késszé. Az érlelőkamrákban a páratartalom és a hőmérséklet megfelelő alkalmazása teszi egyedivé a terméket.

Angol partnerrel fejlesztették ki 

Több mint 150 éve létezik a gyulai húsipar.  Hitvallásuk megerősítéseként fejlesztették ki az Adalékmentes Pokol Kolbászunkat, mellyel az angol partnerük által megálmodott és bejegyzett Properoni márkanév alatt sikeresen bejutottak az Egyesült Királyság jelentős kereskedelmi üzletláncainak kínálatába. A termékben rejlő üzleti lehetőségeik köre folyamatosan bővül, az export eladások biztató és folyamatos emelkedése mellett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!