Beruházás

2024.09.17. 18:08

Tornaszoba épül a békési Teleky utcai óvodában

Elkezdődött Békésen a Teleky utcai Tagóvoda tornaszobájának építése. A kedd délelőtti projektnyitó rendezvényen Kálmán Tibor, Békés polgármestere elmondta, a konkrét építési beruházás mintegy 93 millió forintból készül el, amihez társul még további 8 millió forintos eszközbeszerzés. A tornaszoba épülete több mint 138 négyzetméteres lesz.

Papp Gábor

Kálmán Tibor köszöntőjében kiemelte, a város fontos időszakot él át, hiszen az uniós, úgynevezett TOP Plusz pályázatok kezdenek „termőre” fordulni, aminek része a tornaszoba építése is.

tornaszoba, TOP Plusz, munkálatok, Békés, Kálmán Tibor
Kálmán Tibor (balra) elmondta, 8 millió forintból szereznek be eszközöket az új tornaszobába
Fotó: Jenei Péter

A tornaszoba része egy fejlesztéssorozatnak

– Jelenleg is négy beruházás valósul meg a TOP Plusz pályázatain belül. Így a város történetének talán eddigi legnagyobb, több mint egymilliárd forintos útfejlesztése, a Galéria épületének fejlesztése, az ipari csarnok kivitelezése, illetve a Teleky utcai Tagóvodában a tornaszoba építése egyaránt zajlik – fogalmazott Kálmán Tibor. Hozzátette, a Teleky utcai Tagóvoda már a harmadik olyan óvoda, amelyben önálló tornaszobát alakítanak ki, korábban a Korona és Bóbita óvodában készült el ilyen jellegű létesítmény.

– A mai világban elvárható, hogy egy-egy óvodának legyen a mindennapokat, a mindennapos mozgást szolgáló tornaszobája, amely akár közösségi térként is funkcionál, más célokra is használható – folytatta a gondolatot. – Biztos vagyok benne, hogy az óvoda nagyon kreatív munkatársai kiválóan élnek majd a lehetőséggel.

Eszközök is érkeznek

Kálmán Tibor kitért arra, hogy a célra 120 millió forintot nyert a békési önkormányzat, amelyből 93 millió forintot fordítanak a konkrét építési beruházásra, további 8 millió forintból eszközöket szereznek be a tornaszobába.

tornaszoba,beruházás Békés
Az új épület több mint 138 négyzetméteres lesz
Fotó: Jenei Péter

Az új épület több mint 138 négyzetméteres lesz, amelyből a konkrét tornaszoba 61 négyzetméteren helyezkedik el. A többi területen kiszolgáló helyiségeket alakítanak ki, és összességében egy többfunkciós épület valósul meg.

Már zajlanak a munkálatok

A munkálatok már elkezdődtek, a kivitelezőnek egy éve van arra, hogy elkészüljön a beruházással, de a remények szerint az ingatlan jóval hamarabb el fog készülni, és birtokba is vehetik majd a gyerekek, illetve a pedagógusok. Kálmán Tibor kérte a gyerekek, a szülők és az óvodai dolgozók türelmét a fejlesztés ideje alatt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában