Összefoglaló

2024.09.17. 20:28

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. szeptember 17.

A kedd sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. szeptember 17-én.

Beol.hu
hírösszefoglaló, a nap legfontosabb hírei, összefoglaló
Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Bringás reggelivel várták a kerékpárosokat kedd reggel Békéscsaba négy helyszínén, összesen 1400 csomagot osztottak ki. Szarvas Péter polgármester a Korzó téren beszélt a bringás reggelit kínáló akció jelentőségéről, Békéscsaba kerékpáros fejlesztéseiről.

Májusban hosszas előkészítő munka eredményeként Battonyán valami elkezdődött: a felnőttképzés esélyének, lehetőségének a megalapozása. A közművelődési intézmény vezetője, Balázsné Szabó Erzsébet bejelentette a battonyai művelődési ház közösségi oldalán, hogy a meghirdetett ingyenes szakképzésekre hatalmas érdeklődést tapasztaltak. Intézményük fontosnak tartja, hogy alapfeladataikon túl a település lakosainak könnyen hozzáférhető oktatási lehetőségeket, felnőttképzést is teremtsen.

Tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt kezdeményezte a Békés Vármegyei Főügyészség egy 35 éves békési férfi letartóztatását, aki olyan súlyosan bántalmazta a saját gyermekét, hogy az belehalt. A férfit emberölés miatt tartóztatták le.

Elkezdődött Békésen a Teleky utcai Tagóvoda tornaszobájának építése. A kedd délelőtti projektnyitó rendezvényen Kálmán Tibor, Békés polgármestere elmondta, a konkrét építési beruházás mintegy 93 millió forintból készül el, amihez társul még további 8 millió forintos eszközbeszerzés. A tornaszoba épülete több mint 138 négyzetméteres lesz.

Írásban fordult a Volánbusz Zrt. illetékeseihez Szelezsán György, Elek polgármestere a napokban, hogy állítsák vissza a 6:30-kor Gyulára induló autóbuszjáratot. Mint ismert, a szolgáltató nemrégiben ritkításra hivatkozva megszüntette az említett járatot.

Forró vizes aknába esett egy nő tavaly augusztusban az egyik békéscsabai gyárban, majd öt nappal később elhunyt. A nyílás tetejét az egyik gépkezelő vette le. A rendőrség befejezte az ügy vizsgálatát.

Ma, szeptember 17-én lenne 94 éves a közelmúltban elhunyt, battonyai születésű Gyulay Endre. A Délmagyarországnak ebből az alkalomból elevenítette fel Gyulay Endre alakját, tetteit, példás életét Miklós Péter eszmetörténész, a Szegedi Tudományegyetem docense.

Erdős Norbert, a 4. számú választókerület országgyűlési képviselője újabb Magyar Falu Program pályázati sikerekről számolt be közösségi oldalán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában