Időjárás

2024.08.27. 06:46

Tovább tombol az extrém hőhullám Békésben

Mutatjuk, milyen időjárásra számíthatunk kedden Békés vármegyében.

Beol.hu

A sok napsütés mellett magasra törnek a gomolyok, és főleg délutántól, este alakulhat ki zápor, zivatar. Élénk, zivatarok környezetében erős lesz az ÉK-i szél. 35 fok körüli forró időnk lesz- olvasható a koponyeg.hu oldalon.

időjárás, hőhullám, előrejelzés
Illusztráció: Shutterstock

Mind északon, mind délen lesznek komoly terhelő hatások a frontérzékeny, időjárás-érzékeny emberek számára.
Egy északon elvonuló frontzóna ugyan direktben nem talál el bennünket és alig mérsékli a hőséget, de főleg északon az érzékenyebbek meg fogják érezni a változó fronthatásokat. Kezdetben hidegfronti, majd a frontális zóna továbbhaladásával inkább melegfronti jellegű panaszok erősödhetnek meg. Továbbra is alap a magas hőterhelés, zivatarok idején pedig az erős fülledtség. Erős széllökésekre is számíthatunk és ez a változékonyság sok ember számára jelent fokozott terhelést.
Helytől és egyéni adottságoktól függően sokféle panasz jelentkezhet, jellemző lesz az ingadozó vérnyomás, a gyakoribb szív- és légzési panaszok, előbb a görcsös, majd inkább a gyulladásos jellegű folyamatok erősödése. Fokozódik a bizonytalanság-érzet, szorongásos, pánikszerű reakciók jelentkezhetnek. A viharos időszakokban különösen romolhat az alvásminőség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!