Zaklatás

2024.09.09. 11:43

Terrorizálta, leköpte, fojtogatta élettársát a bucsai férfi

Folytatólagosan elkövetett zaklatás bűntette és testi sértéssel, becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség egy 36 éves büntetett előéletű, letartóztatásban lévő bucsai férfival szemben. A férfi hosszabb időn keresztül terrorizálta élettársát.

Papp Gábor

A férfi és a nő kapcsolata hosszú ideje megromlott, konfliktusokkal terhelt, amelynek oka a férfi túlzott féltékenységből fakadó agresszív viselkedése, zaklatása. A nő nagyon félt a férfitól, akinek erőszakos fellépését a kábítószer és az alkohol fogyasztása is befolyásolta, ilyenkor terrorizálta élettársát.

terrorizálta élettársát, nő, férfi, vádemelés
A nő nagyon félt a férfitól, akinek erőszakos fellépését a kábítószer és az alkohol fogyasztása is befolyásolta, ilyenkor terrorizálta élettársát.
Fotó: Illusztráció: Gettyimages

Terrorizálta élettársát, leköpte, akciófilmet se nézhetett a nő

Féltékenysége miatt a férfi igyekezett az élettársát a munkahelyén is ellehetetleníteni, hívogatta a kollégáit, vezetőit, üzengetett nekik élettársát szidva, ócsárolva, megalázva nőiességében. Az elmúlt években a durva hangvételű veszekedéseik során rendszeresen leköpte a nőt, előfordult, hogy megrángatta, fojtogatta. 2023 novemberében pedig azért ütötte pofon, mert férfi szereplőket is felvonultató akciófilmet akart nézni.

Ököllel rávert a fejére, mert megváltozott a munkarendje

Május 9-én, a délutáni órákban a férfi Bucsán, autóban utazás közben azért bántalmazta szóban és tettleg az élettársát, mert a megváltozott munkarendje miatt más időpontban kellett mennie dolgozni. Meggyanúsította azzal, hogy a főnökével folytat szexuális kapcsolatot. Ekkor kétszer ököllel rávert a sértett fejére, s kilátásba helyezte, hogy megöli, ha megérkeznek az otthonukba. Miután hazaértek, a férfi folytatta a bántalmazást: ököllel megütötte a sértett fejét, fojtogatta őt, belerúgott a combjába, ledobta őt a nappaliban lévő kanapéra.

Elvágja a torkát – ezzel fenyegette

Az eset után a sértett elköltözött az édesanyja házába a kiskorú gyermekükkel, de a férfi ebbe helyzetbe nem nyugodott bele, és 2024 májusában napi rendszerességgel fenyegette az élettársát azzal, hogy megöli, elvágja a torkát, a temetőbe teszi. A férfi zaklató, fenyegető magatartása miatt a sértett nő megelőző távoltartást kért, melyet a Szeghalmi Járásbíróság el is rendelt.

Végrehajtandó börtönt kérnek rá

A járási ügyészség a férfit beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában elsődlegesen arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfi letartóztatását a bűnismétlés veszélye miatt az ügydöntő határozatának kihirdetésig tartsa fenn. Ezen felül a járási ügyészség indítványt tett arra, hogy a bíróság a férfit beismerése esetén is végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, és határozott időre tiltsa el a közügyek gyakorlásától. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában