Vádemelés

3 órája

Rá akart ijeszteni, ezért ráhúzta az autó kormányát

Rá akart ijeszteni egy másik férfira, ezért ráhúzta a kocsi kormányát az a 39 éves vésztői férfi, aki ellen közúti veszélyeztetés miatt emeltek vádat a Gyulai Járási Ügyészségen. A vádlott pénzbüntetést kaphat, illetve egy időre elvehetik a jogosítványát – ismertették a Békés Vármegyei Főügyészségen.

Licska Balázs

A vádlott férfi korábban élettársi kapcsolatban állt egy nővel. A kapcsolatuk előző év végén megromlott, ezért a nő a korábbi kapcsolatából született gyermekével együtt elköltözött a férfitól Újirázra az édesanyjához és annak élettársához, a későbbi sértett férfihoz. 

rá akart ijeszteni, sofőr, agresszív, vezet, kormányoz
A vádlott rá akart ijeszteni a sértettre, ezért ráhúzta a kocsi kormányát. Illusztráció: Shutterstock

Meglátta a kocsiban volt élettársát

A vádlott február 13-án Vésztőn, a Kossuth utcában autózott, amikor meglátta, hogy a dohánybolt előtt éppen leparkol a sértett a járművével, a kocsiban utazott volt élettársa is. Ekkor odahajtott a parkoló autóhoz, és a lehúzott ablakon keresztül rövid szóváltásba keveredett a nővel, majd elhajtott.

Ismét vitatkozni kezdett a férfi a nővel

Néhány perc múlva ismét megjelent a helyszínen: megállt a forgalommal szemben, a másik kocsi közelében, és megint vitázott volt élettársával, majd újra elhajtott. Ekkor jött ki a dohányboltból a nő édesanyjának az élettársa, a későbbi sértett. Látva és hallva a történteket, elindult a vádlott járműve felé, kérdőre próbálta vonni a kiabálás miatt.

Rá akart ijeszteni, ráhúzta a vádlott a kocsi kormányát a sértettre

Ezt azonban nem várta meg a vádlott, hanem nagy sebességgel elhajtott, majd távolabb megfordult, és amikor közelebb ért, a járművét szándékosan a parkolóban álló sértett irányába kormányozta azért, hogy ráijesszen. A sértett azért, hogy az ütközést elkerülhesse, a vádlott által vezetett – és a felé menő – kocsi elől a járdára ugrott.

Megszeghette a KRESZ-ben foglaltakat

A vádhatóság szerint a vádlott azzal, hogy a járműve kormányát szándékosan a parkolóban álló sértett irányába kormányozta, közvetlen veszélynek tette ki a sértett életét és testi épségét. A vádlott megszegte a KRESZ-ben foglaltakat, miszerint az, aki a közúti közlekedésben részt vesz, köteles úgy közlekedni, hogy a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában