Elzárás

2 órája

Részegen ütötte barátja fejét, arcát

Garázdaság vétsége miatt a Szeghalmi Járási Ügyészség vádirata alapján 65 nap elzárásra ítélt jogerősen a Szeghalmi Járásbíróság előkészítő ülésén egy 36 éves büntetett előéletű füzesgyarmati férfit, aki az utcán részegen bántalmazta a barátját. Az elzárást büntetés-végrehajtási intézetben kell végrehajtani.

dr. Nagy Szilvia

Fotó: Illusztráció: Shuttesrstock

A Békés Vármegyei Főügyészségen elmondták, a férfi és a barátja tavaly december 22-én, a délelőtti órákban Füzesgyarmaton iszogatott egy italmérő helyen; előbbi erősen ittas állapotba került. A kocsmában összeszólalkoztak, a férfi lerántotta barátját a földre. Az incidenst követően a bántalmazott és annak párja hazaindult, de a férfi kapujuk előtt utolérte őket. A barátját hátulról megragadta, s mikor az megfordult, megütötte a fején és az arcán. A bántalmazott 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett. Utóbb megbocsátott a barátjának, az ügyészségen ugyanakkor leszögezték: az elítélt közterületen, ittas állapotban tanúsított, kihívóan közösségellenes cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokból megbotránkozást, riadalmat váltson ki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában