Orosháza

2018.11.17. 15:24

Foltosok, ha találkoznak!

Ha november, akkor megtelik az orosházi Petőfi művelődési központ olyan,közös érdeklődésű lányokkal, asszonyokkal, kíváncsiskodókkal, akiket vonz a foltvarrás, a technika elsajátítása, vagy egyszerűen csak szeretnek gyönyörködni a végeredményben.

Cs. I.

Volt látnivaló bőven az idei, regionális találkozón kiállított munkákban. Egy látogató sokáig csendben álldogált a farmerek „újrahsznosítását” látva. Lehet abból (csak ügyes kéz és fantázia kell hozzá) utazótáskát, divattáskát, kötényt és egyéb, hasznos használati eszközt, viseletet készíteni.

A szerző felvételei

Ötletekből kifogyhatatlanok a házigazdák, akik minden novemberben várják a környékbeli klubok tagjait. Az idei találkozón is Végváriné Rehák Gizella fogadta az ajtóban régi ismerősként a résztvevőket.

Érdeklődésünkre elmondta, az eltelt egy év alatt amit készítettek, azt mind felvonultatták – tegyük hozzá, sokak örömére.

A rendezvényre belépők kis kitűzőt kaptak ajándékba – az összetartozást szimbolizálva, majd asztaltól asztalig járkáltak, textíliák között és „célszerszámok” között kutattak, hogy jövőre még több ismerettel, új darabokkal érkezhessenek az orosházi találkozóra.

– A textilesek megtalálják egymást. Azt vesszük észre, egyre többen vagyunk mert napjainkra felértékelődött minden, ami kézműves – tette hozzá a házigazdák vezetője, majd elvegyült a majd 150 résztvevő sokadalmában szombat délelőtt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában