Semmelweis nap

2024.07.06. 07:31

Az egészségügyben dolgozókat köszöntötték Mezőkovácsházán

Mezőkovácsháza önkormányzata köszöntötte az egészségügyben dolgozókat a napokban a városházán.

Csete Ilona

A mezőkovácsházi Semmelweis nap résztvevői

Forrás: Facebook

Majorné Balla Ildikó egészségügyi vezető főtanácsos bevezetője után dr. Gyurkó-Rigler Magda képviselő, háziorvos mondott ünnepi beszédet. Párhuzamot vont Semmelweis életútja és napjaink egészségügyi dolgozóinak sorsa közt. Kiemelte: szakmájuk talán nem is munkának, sokkal inkább felemelő hivatásnak tekinthető.

Az ünnepségen elismeréseket adtak át – számoltak be a város közösségi oldalán. Polgármesteri Elismerő Oklevelet vett át dr. Pásztorné dr. Mihály Zsuzsanna főorvos, szemész szakorvos, aki nyugdíjba vonulását is ünnepelheti hamarosan. Szintén ebben a kitüntetésben részesült gyógyszerkiadó szakasszisztensi munkájáért és több mint 35 éve egészségügyi pályán elhivatottan végzett munkája elismeréséül Bakosné Tófalvi Adrienn. Az Országos Mentőszolgálat Mezőkovácsházi Állomáshelyének kollektívája megbízható, példaértékű, kiemelkedő szakmai felkészültséggel végzett, elhivatott és jól szervezett munkájuk elismeréseként vehették át a díjat Csepreghy Elemér polgármestertől és Albertus László alpolgármestertől.

Az ünnepségen Láda Mihály sanzondalokból, filmzenékből, napjaink slágereiből összeállított műsora szórakoztatta a résztvevőket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában