Kereskedelmi és iparkamara

3 órája

Munkahelyi elsősegélynyújtó-képzést szerveznek Békéscsabán

Munkahelyi elsősegélynyújtó-képzést szervez a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara Szolgáltató Nonprofit Kft. a vármegyei vállalkozásoknak október 8-án, Békéscsabán – közölték a kamaránál.

Licska Balázs

Mint írták, a tanfolyam nemcsak hasznos, hanem kötelező is: a hatályos jogszabályok alapján ugyanis a munkáltatóknak képzett elsősegélynyújtókat kell kijelölniük és foglalkoztatniuk. 

elsősegély, képzés, iparkamara
Szeptemberben is tartottak már hasonló képzést. Fotó: Pintér Vince/BMKIK

Bármelyik cégnél előfordulhat, hogy valamelyik munkavállaló rosszul lesz vagy baleset éri. A szakszerű, hatékony elsősegélynyújtás feltétele, hogy azt képzett elsősegélynyújtó adja, így a mentők megérkezéséig, az első orvosi ellátásig akár életet menthet a begyakorlottmozdulatsorokkal. A képzésen egyebek mellett az eszméletlen beteg ellátásáról, az újraélesztés alapjairól, a félautomata defibrillátor használatáról, a vérzéscsillapításról, mérgezésekről, a légút biztosításáról lesz szó. A képzésre a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara honlapján lehet jelentkezni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában