Gyula

3 órája

Alakuló ülés a Magyarországi Románok Országos Önkormányzatnál, Kozma György a régi-új elnök

Megtartotta alakuló ülését a Magyarországi Románok Országos Önkormányzata pénteken délután Gyulán, a román kulturális központban. Az alakuló ülésen ismét Kozma Györgyöt választották a szervezet elnökévé, az elnökhelyettesi tisztséggel pedig Magyar Péter Máriust bízták meg. Döntöttek a tanácsnokokról, illetve a bizottságok tagjairól és elnökeiről.

Papp Gábor

Az alakuló ülés elejét Mihucz György, mint korelnök vezette. A Magyarországi Románok Országos Önkormányzatának tagjai a tanácskozás elején letették esküjüket, majd döntöttek az elnök személyéről. 

kozma györgy, román, alakuló ülés, országos önkormányzat
Az alakuló ülésén ismét Kozma Györgyöt választották elnöknek. Fotó: Bencsik Ádám

Alakuló ülés: Kozma György folytathatja a munkát

A képviselők az önkormányzatot az előző ciklusban is vezető Kozma Györgyöt (MRKSZ-MRE-ERE-SZRKE) bízták meg a főállású elnöki feladatokkal. A grémium Magyar Péter Máriust választotta elnökhelyettesnek. Az önkormányzat döntése értelmében az oktatási tanácsnoki feladatokat Szöllősiné Kondoros Beáta látja el, a nemzetiségpolitikai tanácsnoki tisztséggel pedig Tát Margitot bízták meg. 

Bizottságokat is választottak

A munkát négy bizottság segíti majd, amelyek képviselői és külsős tagjairól ugyancsak határoztak. A pénzügyi és ellenőrző bizottság elnökévé Netye Bertoldot, az oktatási bizottság elnökévé Sutya Miklósnét, a kulturális bizottság elnökévé Botás Lászlót, a civil és ifjúsági kapcsolatokért felelős bizottság elnökévé Patkás Györgyöt választották. Minden bizottságot öten-öten alkotnak.

Jobbá teszik a közösség életét

Kozma György hangsúlyozta, a választók többsége a négy jelölő szervezet választási együttműködésére, így a változásra szavazott.

Számtalan célunk van, amelyek mind jobbá tehetik közösségünk életét. Azért fogunk dolgozni, hogy intézményeink fejlődjenek, hagyományainkat egyre aktívabban élhessük meg, és mindenki büszkén felvállalhassa román nemzetiségi identitását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában