Agility

2 órája

Ismeretterjesztő kutyás foglalkozást tartottak óvodásoknak – galériával, videóval

Az állatok világnapjához kapcsolódva tartott játékos, ismeretterjesztő kutyás foglalkozást a Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub pénteken a gyulai Mágocsi úti óvodában. Az ismeretterjesztő kutyás foglalkozás számos érdekességet tartogatott a gyerekek számára.

Papp Gábor

– Oviprogramunk folytatásaként, az állatok világnapjához kapcsolódva érkeztünk pénteken a Mágocsi úti óvodába. Az ismeretterjesztő kutyás foglalkozás a bemutatkozással kezdődött a tornateremben. Ezt követően fegyelmező és egyéni gyakorlatok következtek – számolt be a programról Alt Sándor. A Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub elnöke elmondta, a gyerekeket később bevonták a feladatokba, az öt kutya például láb között szlalomozott és kúszott, amivel nagy sikert arattak. 

kutyás foglálkozás, agility, ismeretterjesztő foglalkozás, óvoda, Gyula
A kutyás foglalkozás különleges élményt adott a gyerekeknek
Fotó: Bencsik Ádám

Kutyás foglalkozás: igazi élményt adott

Az óvodások ezután kis csoportokban találkozhattak a kutyákkal, megsimogathatták, vezethették, néhány bátor jelentkező behívhatta a négylábúakat. Azok a gyerekek, akiknek van kutyájuk mesélhettek róla, a program végén pedig kört alkottak, körbevitték még egyszer a kutyákat, és közös kép is készült. Alt Sándor elmondta, a kutyákat tudatosan választották ki, és teljesen alkalmasak arra, hogy ismeretterjesztő foglalkozásokat tartsanak a segítségükkel.

A gyerekeknek nagyon tetszett a program

Kondorosi Kitti, a Mágocsi úti óvoda részéről az eseményt szervező óvodapedagógus elmondta, egyik idei teljesítményértékelési célját az állatok világnapjához kapcsolódva fogalmazta meg.

Mint mondta, a pénteki program első részeként a Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub tartott bemutatót, a gyerekeket bevonták a különböző feladatokba, majd az óvodások kisebb csoportokban megsimogathatták a kutyákat, jutalomfalatokat is adhattak nekik, és vezethették is őket a nap zárásaként. Előzetesen gyűjtést is szerveztek a békéscsabai állatmenhely számára, a szülők és a gyerekek kutyaeledelt, plédeket és paplant is összeadtak. Péntek délelőtt a Csabai Állatmenhely képviselője egy kutyával is ellátogatott hozzájuk, bemutatta a létesítmény működését, illetve átadták számára az adományokat is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában