Röplabda

2 órája

Győzelemmel rajtolt az MBH-Békéscsaba - galériával

Győzelemmel kezdte az idei Extraliga-szezont az MBH-Békéscsaba női röplabda-csapata a régi nagy rivális Fatum-Nyíregyházával szemben.

Gajdács Pál

A mérkőzés előtt a Békéscsabai RSE korszakos, tavasszal visszavonult két játékosát, Molcsányi Ritát és Bodnár Dorottyát köszöntötte Baran Ádám, a BRSE elnöke, aki egy-egy bekeretezett mezt nyújtott át.

röplabda, MBH-Békéscsaba, Extraliga
Nagy a boldogság, győzelem a bajnoki nyitányon Fotó: Bencsik Ádám

Érezhető volt némi megilletődöttség a Békéscsaba játékában, részben ennek volt betudható, hogy rögtön a mérkőzés elején ellépett a Nyíregyháza és 2:6-nál időt volt kénytelen kérni Tóth Gábor, a BRSE vezetőedzője.

Döcögős kezdés után"kiegyenesdett" az MBH-Békéscsaba játéka

Aztán lassan beindult a Csaba, a Nina Kocics pontjával záruló tizedik labdamenet majd’ egy percig tartott, s ezzel zárkózott fel mínusz kettőre a csapat. Kis idő elteltével egy remek négyes sorozattal, benne Kiss Emese és Caraballo blokkjával 10-nél már egál volt az állás, jött is a szabolcsi csapat időkérése. A széria nem szakadt meg, Koseková nyitásai után már a Csaba vezetett néggyel! Kocics tűpontos ütései, Kiss Emese blokkjai után az addigi legnagyobb ötpontos különbség alakult ki, ekkor a Fatum lengyel edzője már másodjára kért időt. Hiába, mert a csabai csapat megállíthatatlan volt, és már behozhatatlan előnyre tett szert, a játszmát végül Caraballo blokkjával le is zárta.

A 2. szettet is a Nyíregyháza kezdte jobban, a Csabának kellett kapaszkodnia. Most is jöttek azonban a mindig oly fontos blokkok (ezúttal Chloé Mayer révén), és a Csaba fordított, majd a játszma derekán elhúzott három egységgel. Próbálta ezt az előnyt tartani a Békéscsaba, ám a Nyíregyháza nagyon szívta magát, 18:17-nél ki is hívta tanítványait a csabai tréner. Egyenlített a vendégcsapat, de a következő labdamenetek már ismét a csabaiakról szóltak, négyre nőtt az előnyük.

A harmadik felvonásra is megmaradt a csabai lendület, az első időkérés a nyíregyházi oldalon volt 6:4-nél. Kocics ászaival tovább hízott a csabai előny, Dékány Bernadett nagy mentései után szerzett ponttal már hét volt a differencia. A játszma közepén először került hullámvölgybe a Békéscsaba, Tóth Gábor 16:12-es állásnál időt is kért. Innentől már nem ingott meg a csapat és a mezőny legponterősebb játékosa, Nina Kocics vezérletével négy meccslabdához jutott és Mayer pontjával meg is nyerte az év első mérkőzését.

Tóth Gábor: – Idegesen kezdtünk, az első tíz labdamenetben öt technikai hibát is vétettünk. Ha valaki belép ebbe az arénába, akkor túl kell lendülnie az első ijedtségen, de fel voltunk készülve mentálisan és fizikailag a megmérettetésre. Nincs hiányérzetem, mert ha a fókusz néha esett is, végig kontrolláltuk a mérkőzést, még akkor is, amikor az ellenfél vezetett. 

MBH-Békéscsaba–Fatum-Nyíregyháza 3:0 (16, 20, 21)

Extraliga női mérkőzés. Békéscsaba, 900 néző. V.: Jámbor, Tillmann.

Békéscsaba: Koseková 2, Caraballo 9, Kiss E. 9, Kocics 21, Dékány 4, Mayer 8. Cs.: Kertész (liberó), Hurst 1. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Nyíregyháza: Zabrowska 2, Skorics 3, Lászlop 5, Calkins 11, Antivero 7, Kump 3. Cs.: Tóth F. (liberó), Farkas G., Pampuch 2, Szabó L. 1, Pintér 1. Vezetőedző: Adrian Chylinski.

Az eredmény alakulása

1. szett: 2:6, 5:9, 14:10, 17:12, 24:16. 2. szett: 7:9, 12:9, 17:14, 18:18, 22:18. 3. szett: 3:4, 9:4, 14:7, 16:13, 20:16, 23:20. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában