Kitüntetés

2023.02.26. 10:13

Civil-díjat kapott az orosházi szakújságíró

Az orosházi egészségügyi szakújságíró, B. Papp László Civil-díjat kapott a kimagasló, elkötelezett szakmai munkássága elismeréséül a daganatos betegek teljesebb életének, jólétének a támogatásáért, az onkopszichológia szakterületen való hiteles és színvonalas információterjesztésért. A Magyar Pszichoonkológiai Társaság országos konferenciáján vehette át a díjat.

Cs. I.

B. Papp László /Fotó: Facebook/

A díjátadón dr. Mailáth Mónika, a Magyar Pszichoonkológiai Társaság elnöke kiemelte, B. Papp László több mint két évtizede dolgozik egészségügyi újságíróként. Sok száz ismeretterjesztő cikk szerzője, betegedukációs könyvek írója, szerkesztője, orvostudományi ismeretterjesztést és betegedukációt szolgáló kiadványok főszerkesztője, betegekkel és orvosokkal készült riportfilmek szerkesztője, személyes részvétellel zajló és online ismeretterjesztő rendezvények szakmai szervezője, moderátora.

A kétezres évek elején online és print egészségügyi és orvosi szaklapok szerzőjeként szakosodott az egészségügy területére, majd az ismeretterjesztés és betegedukáció vált a szakterületévé. Újságíróként, szerkesztőként, főszerkesztőként több orvostudományi területen aktívan részt vesz a betegedukációban. Több betegszervezettel és orvosi  társasággal dolgozott és dolgozik jelenleg is együtt.

A daganatos betegek és hozzátartozóik számára 2006-ban elindított Rákgyógyítás.hu portál és a 2008-tól megjelenő országos Rákgyógyítás Magazin főszerkesztője, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság webszerkesztője és szóvivője, a rákbetegek által alapított Gyógyulj Velünk Egyesület sajtószóvivője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában