2023.05.13. 09:52
Gulyásleves Pekingben – a Beol podcast vendége Prohászka Béla
Gasztrokulturális pekingi fesztiválon a magyar standnál sütött-főzött, kínált a napokban Prohászka Béla, Békés vármegyei mesterszakács, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke. Mint elmondta, nagy sikert aratott a lángos, a lecsó, a gulyásleves, a fröccs és a málnaszörp is. A robotika fejlődése ugrásszerű, már a jégkrémes kocsit is robot hajtja, árulja a finomságot, beszedi az árát, ha kifogy az áru, megy az utánpótlásért.
A mesterszakács minden napját a pekingi nagypiacon kezdte, ahol nemcsak mozgóárusok, hanem mozgó alapanyagok is bőven előfordultak. Ami többek között ámulatba ejtette: 50-féle gomba közül lehetett választani. Azt is elárulta a podcastban, hogy a lángost miként lehet pálcikával enni.
Amikor hazajött, szinte egyből a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeumban tartott előadást a festőgéniusz kedvencéről, az osztrigáról, és a tenger gyümölcseit kínálta.
Prohászka Bélával Nyemcsok László újságíró beszélgetett.
Beol podcast
- 35 év után letette a tűzoltó egyenruhát Bácsfalvi Zoltán
- Tíz éve főznek együtt a jaminai ízvadászok – podcasttal
- Aranybogrács-díjat nyertek töltött káposztájukkal – podcasttal
- A jelenlegi támogatási rendszer megmaradásáért küzdenek a hazai agrárszervezetek – podcasttal
- A következő öt évben is folytatódhat Gyula fejlődése – podcasttal