Gálaműsor

2023.06.02. 10:11

Jubileumot ünnepelt Csabán a Lencsési suli: különleges lemezt is bemutattak – galériával, videóval

Tíz, illetve immár tizenkét éves lett a Lencsési Általános Iskola, ezt ünnepelték egy nagyszabású gálaműsor keretében csütörtökön este a Csabagyöngye Kulturális Központban. A rendezvényen bemutatták a nagyérdeműnek – többek között a szülőknek – a gyerekek a tudásukat, tehetségüket, azt, hogy milyen munka folyik az intézményben. Emellett bemutattak egy különleges lemezt is.

L. B.

Megmutatták tehetségüket, tudásukat a Lencsési Általános Iskola tanulói az intézmény jubileumi gálaműsorán.

Fotó: Kiss Zoltán

Hajtmann Ildikó és tanítványai rendre felejthetetlen produkciókkal jelentkeznek, és innen jött az ötlet, hogy ezt a csodát örökítsék meg a későbbi nemzedékek számára is. Az előkészítések után a dalokat felvették, majd ezt utómunka követte, a cédé pedig most készült el – a lemezen szereplő dalokból szintén hangzottak el részletek az eseményen. Meglepetésként bejelentették: a cédé máris aranylemez lett.

Vida András igazgató elmondta: az elmúlt egy évtizedben igazi iskolai közösség formálódott a Lencsési Általános Iskolában. A gyerekek, a szülők, a pedagógusok együttműködése, összefogása hatalmas dolgokra képes, ezt igazolta a gálaműsor is. Az intézmény egy olyan szellemi műhely, amely ismert és elismert a nemcsak a lakótelep, de a város határain túl is; és ahol mindenki szeme előtt az lebeg, hogy a gyerekeknek joguk van tehetségük, képességeik kibontakoztatására.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő hozzátette, hogy a cédé a Lencsési Általános Iskola létrejöttének tízéves jubileumára készült volna el, a koronavírus-járvány azonban keresztülhúzta ezt a számítást, ezért tolódott mind a lemezkiadás, mind a gálaműsor ideje. Fontosnak mondta, hogy a gyerekek a szülők előtt mutathatták meg tudásukat, tehetségüket, azt, hogy milyen eredményeket értek el az elmúlt időszakban.

Varga Tamás, a város alpolgármestere sorolta a dátumokat: 1979-ben hozták létre a József Attila, 1981-ben pedig a Szabó Pál Téri Általános Iskolát; és 2011-ben született meg a két intézmény összevonásával a Lencsési Általános Iskola. Hangsúlyozta: az elmúlt 12 év bizonyította, hogy a pedagógusok törekednek az újdonságokra, ugyanakkor építenek a hagyományok is, folyamatosan magas színvonalon dolgoznak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában