Összefoglaló

2024.04.27. 20:46

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. április 27.

A szombat sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. április 27-én.

Beol.hu

 

hírösszefoglaló, a nap legfontosabb hírei
Hírösszefoglaló ma is egy helyen.

Az igazi tavasz kezdetét a néphagyomány Szent György napjától számítja. Az állatok Szent György-napi első kihajtásához számos hiedelem és szokás fűződött és fűződik például Mezőhegyesen. A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság ilyenkor közönségprogramokat kínál, a ménes kihajtása tömegeket vonz. Idén szombat délelőtt sokan vették az irányt a 20. majori látogatóközpont felé.

Két békéscsabai sportoló, Kiss Károly és Hocz Csaba is fekete övet vehetett át a közelmúltban brazil jiu-jitsuból Sztraka Mihály edzőtől a budapesti Carlson Gracie Team Hungary termében. Ezt a harcművészeti irányzatot Kiss Károly, a békéscsabai Carlson Gracie EW vezetője hozta el Békésbe.

Idén az átlagosnál korábban kezdtek virágozni a kamillák a Körös-Maros Nemzeti Parkhoz tartozó kardoskúti pusztán. Látványos, ahogyan a sárgásfehér virágmezők követik a mikrodomborzat változásait.

A Hír FM vendége a békéscsabai Misik Istvánné, baba-, és macigyűjtő volt, akivel a szűcshímzésről, vándorkiállításáról, irodalmi pályafutásáról, de az apró dolgok szépségéről is beszélgettünk.

Május 24-én mutatja be a Jókai színház Hunyady Sándor A három sárkány, avagy a három nagynéni című vígjátékát. A pénteki olvasópróbán Katkó Ferenc rendező sorolta fel: a főbb szerepekben Csomós Lajos és Kovács Edit Jászai Mari-díjas színészeket, Liszi Melindát, Nánási-Veselényi Orsolyát, Csonka Dórát, Tege Antalt, Bartus Botondot, Balázsi Róbertet, Sallai Zsókát, Koromné Kőrösi Bertát, Korom Gábort, továbbá Hamar Vivien, Somogyi Anna és Kerekes Laura másodéves színészhallgatót láthatja majd a közönség.

A fiatal futballisták érdekében együttműködési megállapodást kötött a Békéscsaba 1912 Előre SE – Békéscsaba Labdarúgó Akadémia, valamint az Egyszülős Központ. A kontraktust pénteken írta alá a két elnök, dr. Kovács Mihály és Nagy Anna a 4-es Honvéd utcai utánpótlásközpontban.

Több hónapos fejlesztést és belső tesztelést követően megújult a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. kártyarendszere. A korábbi plasztik kártyát QR-kód alapú, virtuális kedvezménykártya váltja fel a Visit Gyula Card esetében – tájékoztatta lapunkat Komoróczki Aliz, a kft. ügyvezetője.

A Mandiner arról ír, hogy jobbikos múltú háttéremberek segítik Magyar Pétert a szervezésben. Erre vall, hogy az Iránytű Intézet szerdán megjelent kutatását már múlt csütörtökön ismertette Magyar, tehát a baloldal kutatóitól idő előtt eljutottak hozzá az adatok.

Sok száz sportember résztvételével rendezték meg a XV. Fuss a sérült gyermekekért! jótékonysági futóversenyt és a Centrum Patika Családi Kerékpáros Teljesítménytúrát szombaton Gyulán. Az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület programjára hazánk különböző tájairól és a határon túlról sok százan neveztek. A Fuss a sérült gyermekekért! bevételéből ezúttal is nemes célokat támogatnak a szervezők.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában