Kiállítás

2024.05.09. 11:19

Lujzi, a kuvasz kölyök győzelemmel tért haza

Ígéretes tehetség. Jó adottságai vannak. A sok elismerő szó annak a kölyök kutyának szólt a hétvégén, aki békéssámsoni polgárőr gazdájától igyekszik minden tudnivalót elsajátítani. Lujzi a hódmezővásárhelyi kiállításon a kuvaszok között a kölyök kategória győztese lett.

Csete Ilona

Az Alföldi Állattenyésztési és Gazdanapok Szakkiállítást és Vásárt Hódmezővásárhelyen immáron 31. alkalommal rendezték meg. A háromnapos programon (az elmúlt három évtized alatt a magyar vidék legjelentősebbjévé nőtte ki magát) több mint négyszáz kiállító mutatta be azt, amire a legbüszkébb. A programok között szerepelt magyar kutyafajták bemutatója, a Magyar Kuvasz Egyesület Speciál CAC kiállítása. A Magyar Kuvasz Egyesület tagjai a sámsoniak, így ott ők is bemutatkoztak. Nevezhető volt valamennyi 3 hónapos kort betöltött, FCI származási lapra jogosult kuvasz. 

Lujzi, kuvasz, kiállítás, verseny
Kerekes László és Lujzi a kiállításon. Fotó: Facebook

A békéssámsoni polgárőrnél, Kerekes Lászlónál két kuvasz tanul, gyakorol és lesz a polgárőrök segítője hamarosan. 2 éve tanulja Baltazár a polgárőr kutya ,,szakmát”. 2024 januárjától pedig megérkezett Sámsonba egy másik kutyus, a már 7 hónapos Lujzi is. A sámsoni polgárőr gazdi elárulta, Lujzival, aki januárban került hozzá, szépen haladnak, a kölyök tanulékony, nagyon sokat fejlődött és nagyot nőtt. Ez volt az első kiállítás, ahol a bírák úgy fogalmaztak, nagyon ígéretes a kuvasz kölyök.

Egy gyermek-kutya párosoknak meghirdetett versenyben Lujzi a 6 éves kislány kísérőjével, Kutasi Majával szintén megszerezte a győzelmet.

Maja és Lujzi is jó párost alkotott. Fotó: Facebook

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában