Június 9.

2024.05.20. 10:11

Négy polgármesterjelölt közül választhatnak a csabaiak

Békéscsabán négy polgármesterjelölt indul a június 9-ei önkormányzati választáson, emellett a 12 egyéni választókerület szinte mindegyikben öt-öt önkormányzati képviselőjelöltre lehet majd szavazni.

Licska Balázs

A valasztas.hu oldal adatai szerint négyen szállnak ringbe Békéscsabán a polgármesteri címért, négy polgármesterjelölt van megyeszékhelyünkön.

polgármesterjelölt, képviselőjelölt, városháza, Békéscsaba, választás
Békéscsabán négy polgármesterjelölt és több mint hatvan önkormányzati képviselőjelölt közül lehet választani, ők szeretnék a városházán képviselni a jövőben a csabaiakat. Fotó: Bencsik Ádám
  • Bodóczi István a Patrióta Békéscsaba Egyesület jelöltjeként, aki indul a 7. számú körzetben önkormányzati képviselőjelöltként is;
  • Gyebnár Dávid a Mi Hazánk színeiben, aki az 5. számú körzetben önkormányzati képviselőjelöltként is megméreti magát;
  • Pap János a DK–MSZP–Párbeszéd-Zöldek–Nép Pártján jelöltje, aki 1990 és 2006 között irányította a települést, és aki a 8. számú körzetben önkormányzati képviselőjelöltként is ringbe száll; 
  • Szarvas Péter a Hajrá Békéscsaba színeiben, aki 2010 óta vezeti a várost, és aki a 2. számú körzetben most is indul önkormányzati képviselőjelöltként.

A 12 egyéni választókerület mindegyikében öt-öt önkormányzati képviselőjelöltre lehet szavazni, mivel mindegyikben indít jelöltet a Fidesz-KDNP, valamint azok a szervezetek, amelyek polgármesterjelöltet ugyancsak állítottak. Akad azonban két kivétel, két tekintetben:

  • Az 1. számú körzetben nem öt, hanem hat önkormányzati képviselőjelölt van, mivel a Munkáspárt is indít jelöltet, Békési Sándort.
  • A 6. számú körzetben pedig a DK–MSZP–Párbeszéd-Zöldek–Nép Pártján színeiben nem száll ringbe senki sem, viszont így is öt önkormányzati képviselőjelölt közül lehet választani, mivel függetlenként megméreti magát a jelenlegi önkormányzati képviselő, Fülöp Csaba.

Kompenzációs listáról öt önkormányzati képviselő juthat be a városi közgyűlésre, ilyen listát állított a Mi Hazánk, a Hajrá Békéscsaba, a DK–MSZP–Párbeszéd-Zöldek–Nép Pártján, a Fidesz-KDNP és a Patrióta Békéscsaba Egyesület.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában