Hagyományok

2024.05.20. 12:14

Mező János lett Békésen a pünkösdi király - galériával

Ismét pünkösdi királyt választottak Békésen. A hagyományt a Tarkovács István elnök vezette Békési Kisgazdakör támasztotta fel egy izgalmas verseny keretében, amelyet a Veres Péter téren tartottak.

Papp Gábor

A tavalyi évhez hasonlóan idén is pünkösdi királyválasztást tartottak Békésen. A 16-20 év közötti fiatalok versengését ezúttal a Veres Péter téren rendezték meg – tájékoztatott Facebook oldalán Kálmán Tibor, Békés polgármestere. A feladatok során a résztvevők ügyességüket, kitartásukat és erejüket mérhették össze. Mint kifejtette, a hangsúly már korántsem a versengésen, mint inkább a hagyományápoláson volt.

Ismét pünkösdi királyt választottak Békésen. Fotó: Gazsó János

Tarkovács Istvántól megtudtuk, a versenyen a feladatok között szerepelt pünkösdi szellemi totó, több ügyességi játék, célba dobás hullahopp karikával, ötkilós medicinlabdával távolba dobás, „kakasütés”, krumpliültetés néven gyorsasági, ügyességi verseny, illetve „Toldi-tartás”. A kiváló hangulatú programra ellátogatott Dankó Béla, a térség országgyűlési képviselője is. A megmérettetésen első helyezett Mező János lett, így ő foglalhatta el a pünkösdi király trónját. Második helyen Foltin Gergő míg, a harmadik helyen Lázok Lajos végzett. A díjakat Kálmán Tibor, Tarkovács István és Deákné Domonkos Julianna tanácsnok adta át. Az első helyezett 50 ezer forintot, a második helyezett 20 ezret, és harmadik 10 ezer forintos vehetett át.

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában