Megtisztelte a választást

2024.06.09. 08:13

Szlovák ünnepi viseletben adta le szavazatát Csabán

Lipták Jánosné, a Csabai Szlovákok Szervezete senior klubjának vezetője csabai szlovák népviseletben szavazott Békéscsabán, az Ady Endre utcai idősotthon művelődési termében. Természetesen ő a városi szlovák önkormányzat képviselő-jelöltjeire, a területi és országos listára is szavazott.

Nyemcsok László

Lipták Jánosné a viseletével kapcsolatban elmondta, több rendezvényen, ünnepen, hagyományőrző programon is felveszik társaival együtt az aprólékos munkával elkészített ruhadarabokat. Ezzel a tradíciók őrzésének a fontosságára is felhívják a figyelmet.

választás 2024, szlovák népviselet, választójog
Lipták János szlovák népviseletben élt választójogával. Fotó: Beol.hu

– A választást is ünnepként éljünk meg, mert ez nagyon fontos az ország, a város és a nemzetiségek szempontjából is – ecsetelte Lipták Jánosné. – Már készülünk a békéscsabai Evangélikus nagytemplom 200 évvel ezelőtti felszentelésének június végi, jubileumi ünnepségére. Ide is biztosan az ünnepi viseletet vesszük fel.

Lipták Jánosné kitért arra, a Csabai Szlovákok Szervezetén belül működik a senior klub, mely már több mint 130 taggal rendelkezik. Rendszeresen szerveznek programokat, és a városi rendezvényekhez is kapcsolódnak.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában