MÁV

2024.07.13. 07:30

Kerülő úton érkezik Csabára a Békés InterCity

Rákos állomáson a Keleti pályaudvarról Szolnokra tartó reggeli vonat kihaladásakor a váltókörzetben leszakadt felsővezetéknek ütközött, a vonat nem közlekedett tovább. A történtek érintik a Békés Intercity-t is. A hőség sem kíméli a vasúti pályát.

Beol.hu

A Budapest-Újszász-Szolnok vonalon jelentős korlátozásokkal kell számolni

Fotó: Illusztráció: MW-archív

Rákos és Rákoshegy között szünetel a vonatközlekedés. A Budapest-Újszász-Szolnok vonalon jelentős korlátozásokkal, hosszabb menetidővel közlekedő vonatokkal, kimaradó járatokkal kell számolni – tájékoztatott a Mávinform szombaton reggel.
Mint írták, a Keleti pályaudvarról Békéscsabára 6:10-kor induló Békés InterCity (7400) kerülő útvonalon: Cegléd, Szolnok felé közlekedik.  

A vasúti járműveket és a pályát sem kíméli az extrém hőség

A napok óta tartó extrém hőség a hétvégén és várhatóan a jövő hét első felében is kitart. A huzamos idejű magas hőhatás nem kíméli a többnyire túlkoros vasúti járműveket és berendezéseket sem, amelyek ilyenkor könnyebben és gyakrabban meghibásodhatnak – hívta fel a figyelmet pénteki közleményében a MÁV-Volán csoport.  

Mint írták, minden tőle telhetőt elkövetnek azért, hogy kezeljék a forróság okozta problémákat: fenntartsák a vasúti közlekedés folyamatosságát és biztosítsák a megfelelő körülményeket az utazáshoz. A MÁV-VOLÁN-csoport ezért több tanáccsal, illetve kéréssel is fordul az utazóközönséghez.
Kérik azokat a kritikus hőségre érzékeny, egészségügyileg veszélyeztetett utasainkat, akik számára a helyközi buszszolgáltatás párhuzamos megoldást kínál, hogy használják ki a vármegye- és országbérletek előnyeit: ezekkel a díjtermékkel már a Volánbusz helyközi járatain is korlátlanul utazhatnak, az érintett buszok 84 százalékán pedig klímaberendezés működik.

A vasúttársaság mindezeken felül arra kéri utasait – különösen azokat, akik a hőségre érzékenyek, egészségügyileg veszélyeztetett csoportba tartoznak –, hogy az állami hőségriasztás ideje alatt csak a legszükségesebb esetben induljanak útnak, ha pedig így tesznek,  feltétlenül tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről, a bevezetett korlátozásokról a MÁV és a Volánbusz weboldalán, a MÁVappban és a MÁVINFORM közösségi oldalán, vagy a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál. Ugyancsak fontos, hogy utasaik mindig elegendő mennyiségű ivóvízzel vagy szomjoltó folyadékkal induljanak útnak. Napközben a forgalmasabb busz- és vasútállomásokon természetesen továbbra is vizet osztanak a harmadfokú hőségriasztás ideje alatt. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában