Összefoglaló

2024.08.29. 19:45

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. augusztus 29.

A csütörtök sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. augusztus 29-én.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Kilenc utcában építenek aszfaltutat Sarkadon egy nagyszabású beruházás keretében, amelyre az önkormányzat 372 millió forint támogatást nyert el a TOP Plusz keretében. A projekttel kapcsolatban csütörtökön tartottak egy rendezvényt a sarkadi városháza dísztermében, ahol ismertették a beruházás részleteit, illetve, hogy miként állnak a munkálatok.

Idén és jövőre szakemberek bevonásával írják meg Békés város történetét. A kötetet a városi önkormányzat a Békés Vármegyei Levéltár munkatársaival készíti el, valamint helyi szakembereket is bevon a munkába – tudtuk meg Mucsi András képviselőtől, helytörténésztől.

A Magyar Államtól a békési önkormányzat tulajdonába kerül a Május 1. parkban található egykori 636. számú iskolaépület, illetve a hozzátartozó telek – jelentette be a helyszínen megtartott csütörtöki sajtótájékoztatón Kálmán Tibor, a város polgármestere és Csibor Géza önkormányzati képviselő. Az egykori iskolaépület évek óta üresen áll, a lehetőségek függvényében ott lakásokat alakítana ki az önkormányzat.

Még pár nap és becsöngetnek az iskolákban, a szülőknek pedig ideje beszerezniük a szükséges tanszereket: egyre nagyobb a forgalom a papírboltokban. Békéscsabaiakat kérdeztünk meg, miképppen várják a tanévkezdést.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában