Összefoglaló

2024.08.26. 19:27

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. augusztus 26.

A hétfő sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. augusztus 26-án.

Beol.hu
a nap legfontosabb hírei, hírösszefoglaló, összefoglaló
Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Koordinációs megbeszélést tartanak a héten Méhkeréken az M44-es Békéscsaba és országhatár közé tervezett szakaszával kapcsolatban – ismertette Tát Margit polgármester.

Augusztus 20-án volt harminc esztendeje, hogy lejátszották a Békéscsabai Előre története talán legemlékezetesebb bajnoki mérkőzését, melyen a lila-fehérek 5–2-re kiütötték a Ferencváros csapatát. A csabaiak akkori vezetőedzője, Pásztor József szerint csapata, az Előre nagyon elkapta a fonalat ezen a napon.

Várhatóan kedd délelőtt állhat helyre a vasúti forgalom a Keleti pályaudvaron, azt követően, hogy vasárnap este a pályaudvar előtt kisiklott a Claudiopolis Kolozsvárról közlekedő InterCity vonat öt személykocsija – jelentette be a MÁV vezérigazgatója. Pafféri Zoltán a helyszínen tartott hétfői sajtótájékoztatón közölte: a balesetben senki nem sérült meg.

A Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar Csokonai Vitéz Mihály-díjat érdemelt ki – a zenei hagyományok megőrzése érdekében végzett kiemelkedő előadóművészeti tevékenysége elismeréseként – augusztus 20-a alkalmából. Mohácsiné Szeverényi Ágnes elnök, zenekari tag, valamint Döge Csaba szakmai vezető, karmester több kulisszatitkot is elárult a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekarról.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában