Szavazás

2024.08.11. 16:35

A körösladányi református lelkész házaspárt is jelöltek a nívós díjra

A körösladányi református lelkész házaspár, Kovács Tibort és Kovácsné Farkas Zsuzsannát is jelölték a Kopp-Skrabski-díjra. A díjjal olyan személyeket, kezdeményezéseket támogatnak, ismernek el, akik kiemelkedő tevékenységet végeznek a társadalom lelki egészségéért, támogató közösségek létrejöttéért, a családbarát szemléletért, mások boldogulásáért, a kívánt gyermekek megszületéséért.

Papp Gábor

Azokat a közösen alkotó, együtt dolgozó házaspárokat különdíjban részesítik, akik sokat tettek-tesznek a kívánt, tervezett gyermekek megszületéséért, a családbarát szemléletért, a magyar társadalomban a lelki egészség fejlesztéséért.

lelkész házaspár, körösladányi, elismerés
A házaspárt méltán jelölték az elismerésre.

Kovács Tibor és Kovácsné Farkas Zsuzsanna református lelkipásztorok, lelkész házaspár, akik a lelkipásztori munka mellett érkezésükkor 8 éve az idősotthon vezetését is megkapták. Az elmúlt években szépen bővítették a helyi gyülekezetet,ezt úgy tudták megtenni, hogy a legkisebbektől a legidősebbekig minden rétegre figyelnek; Ringató foglalkozások, ifjúsági csoport szervezése, nőszövetség alapítása, hittan, ökumenikus alkalmak, családi napok és kirándulások szervezése is dícséri a munkájukat. Nem elégedtek meg azzal a helyzettel, ami a városban fogadta őket. Első pillanattól kezdve új ötletekkel álltak elő, melyeket a városvezetés is támogatott. 2023-ban általános iskolát alapítottak. Egy pályázatnak köszönhetően bölcsőde építésébe fognak. Minden évben komolyzenei hangversenyt szerveznek, de volt már előadás, konferencia is. Eseményeik városi hatókörűek, népszerűek és nyitottak. Három kisgyermeket nevelnek – írták a szavazás oldalán.

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában