Ellenvélemény

2024.09.09. 13:57

Fellebbez a DK-ból való kizárása ellen Leel-Őssy Gábor

Több párttag nyilatkozatát is csatolva fellebbezett a Demokratikus Koalícióból való kizárása ellen Leel-Őssy Gábor, a DK alapítója, gyulai önkormányzati képviselője. A politikus korábban bírálta, távozásra szólította fel Gyurcsány Ferencet, a párt elnökét. A DK szerint Leel-Őssy Gábor magatartása súlyosan sértette a párt politikáját, működési elveit, normáit. Leel-Őssy Gábor levélben indokolta, miért fellebbez.

Papp Gábor

A Facebook-oldalán is olvasható, a fellebbezésről közzétett levelet  Leel-Őssy Gábor Gyurcsány Ferencnek, illetve az Országos Etikai Bizottságnak címezte.

Leel-Őssy Gábor, fellebbez, kizárás, DK, Demokratikus Koalíció
Leel-Őssy Gábor fellebbez a kizárásáról szóló döntés ellen. Fotó: MW-archívum

Fellebbezés: hátha fellázad a lelkiismeretetek

„Tegyünk úgy, mintha az ellenem elrendelt hóhérolás során akár egyetlen pillanatra is korrekten jártatok volna el. Ezzel mindössze arra utalok, hátha lesz olyan pillanat, amikor fellázad a lelkiismeretetek, és végre az igazságot fogjátok keresni, nem az Elnök által előre megírt ítélethez vezető utat. Ki tudja? Talán éppen most” – fogalmazott Leel-Őssy Gábor. Hozzátette, csatolva mellékelte a fellebbezését, annak kiegészítését, valamint több tag nyilatkozatát. Kifejtette, alapszabály szerint egy példányt a Békés VK 3. csatornáink keresztül küld.

Elpirult a demokratikus szó az eljárástól

– Arra az esetre, ha – a meghívókhoz hasonlóan – véletlenül eltévedne ez a levél is, egy példányt az Országos Etikai Bizottságának, illetve annak elnökének címeztem – folytatta a gondolatot Leel-Őssy Gábor. – Igazán tanulságos volt végignézni az ellenem folyó „eljárást”, a résztvevő sameszek gyorsuló ütemben történő süllyedését a mocsárba. Ez is csak erősíti meggyőződésemet. Változásra van szükség. Jó, hogy színes a logónk, így nem látszik, hogy a nevünkben szereplő Demokratikus szó elpirult.

Levelét egy Remy de Gourmont idézettel zárta, amely szerint „Az a borzalmas dolog az igazság keresésében, hogy végül megtalálod.”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában