Békéscsaba

2024.09.02. 15:21

Itt a hivatalos válasz, hogy mikor lehet átkelni a kishídon

Addig nem lehet használni a József Attila és a Deák utcát összekötő kishidat, és le is lesz zárva, amíg le nem zárul a közlekedési hatósági forgalomba helyezési engedélyezési eljárása – ismertették a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft.-nél, felhívva a figyelmet egy, a kishíd átadását követő, fontos változásra is.

Licska Balázs

A kivitelező elvégezte a szerződés szerinti feladatait. Jelenleg a műszaki átadás-átvételi folyamat befejezésének előkészületei zajlanak – ismertette a kishíddal, a beruházással kapcsolatban Vass Csaba, a kft. ügyvezető-helyettese. A műszaki átadás-átvételi eljárás augusztus 9-én kezdődött meg, előreláthatólag szeptember 4-én, szerdán ér véget.

kishíd, forgalomba helyezés, Békéscsaba, közlekedés
Csak a forgalomba helyezési engedélyezési eljárás után lehet a kishídon közlekedni, addig le is lesz zárva. Fotó: Licska Balázs

Ekkor lehet majd átkelni a kishídon

A műszaki átadás-átvételi eljárás után jön azonban a közlekedési hatósági forgalomba helyezési engedélyezési eljárása. A kishíd a közlekedők számára csak azt követően válik használhatóvá, ha ez is sikeresen lezárul. Hangsúlyozták: szeptemberben a Derkovits sori hídfőnél a Munkácsy Negyed-projekt keretében az Ásító inas szobra is a helyére kerül.

Fontos változás lép életbe

Kiemelték azt is, hogy a forgalmi rend változására kell számítani a Derkovits sor és a József Attila utca kereszteződésénél. A Derkovits soron érkezők számára a hídnál, pontosabban a zebra és a kerékpáros átvezetés előtt STOP-táblát helyeznek ki. Tehát a Derkovits soron haladóknak az átkelők előtt meg kell állniuk, és elsőbbséget kell adniuk a József Attila utca és a híd felől érkezők, járókelők és a kerékpárosok számára egyaránt.

Autósok, figyelem! STOP-táblát tesznek ki, meg kell majd állni a zebra előtt a Derkovits sor és a József Attila utca sarkán. Fotó: Licska Balázs 

A Munkácsy Fesztivál keretében avatják fel a kishidat

A város korábban arról írt, hogy szeptember 27-én, pénteken adnák át a kishidat ünnepélyes keretek között. Szeptember 27. és 29. között Munkácsy Fesztivált is szerveznek a Munkácsy Negyedben, és a kishíd átadása a programkavalkád részét képezi.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában