Futókocsis páros

2 órája

Egy mozgássérült fiú is részt vett a szarvasi élményfutáson

A debreceni Immánuel Otthon és Iskola tanulója, Peha Marci és kísérője ezúttal is bizonyították: ha a megfelelő támogatás adott, a versenypályán eltűnnek a különbségek a fogyatékossággal élők és az épek között.

Vincze Attila

A hírről az intézmény gyógypedagógusa, Nádudvari Péter számolt be. Mint szerkesztőségünknek eljuttatott közleményében írta, a tízéves fiú már többször részesülhetett a futás és versenyzés örömében egy futókocsi és az intézmény munkatársa, Kovácsné Cseke Judit segítségével. A speciális eszköznek köszönhetően a mozgássérült személyek futóversenyeken is részt vehetnek, hiszen amíg a segítőik tolják őket a kiválasztott távokon, a speciálisan kialakított, masszív eszközben biztonságosan ülnek.

élményfutás, mozgássérült fiú, részt vett
A debreceni Immánuel Otthon és Iskola tanulója, Peha Marci és kísérője, Kovácsné Cseke Judit együtt teljesítették a VI. Körös-Körül Futófesztivál egyik távját Szarvason. Fotó: Nádudvari Péter, az Immánuel Otthon és Iskola gyógypedagógusa

Marci és Judit szeptember 22-én, vasárnap jótékonysági célból állt rajthoz: a Fuss Fotózz Mosolyogj a VI. Körös-Körül Futófesztiválon elnevezésű rendezvény egyik távját teljesítették Szarvason. Részvételükkel súlyosan beteg gyerekek kívánságainak teljesítéséhez járultak hozzá.

A Hajdú-Bihar vármegyei Ebesen élő fiú és kísérője festői szépségű helyeken futottak: a versenypálya elhaladt a mocsári ciprusok mellett az Erzsébet-ligetben, és keresztül vezetett a Szarvasi Arborétumon, valamint a Bolza Marietta sétányon is. A rendezvényen egyedüli futókocsis párosként résztvevő Marcit és Juditot a szervezők és a versenytársak barátságos fogadtatása mellett a szép, napsütéses idő is boldoggá tette.

A duó már a következő közös versenyét tervezi. Az Immánuel Otthon és Iskola eme kezdeményezése túlmutat a sporton. Társadalmi szemléletformáló hatása is van, hiszen a mozgássérült személyek jelenléte a versenypályákon hozzájárul a csoport társadalmi integrációjához, és segít lerombolni a téves előítéleteket és sztereotípiákat.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában