Ünnepvárás

2 órája

Ilyenek voltak: Zsuzsa néni és Bandi bácsi 1956-ban

Ilyen egy igazi, közösségi színtér: mint a dombegyházi, ahol generációk találkozása nyomán megelevenedett a múlt a jelen aktív korosztályának és a helyi általános iskolásoknak. Visszaemlékezéseik során pedig az 1956-os korszak személyes élményeit helyi lakosok osztották meg.

Bódi Csaba

A Dombegyházi Gondozási Központ bentlakásos intézményének két lakója, Korom Mihályné, Zsuzsa néni és Tyukodi András ellátogatott gondozóikkal a művelődési házba, ahol éppen foglalkozását tartotta a hímzők felnőtt szakköre, és gyerekek is érkeztek a dombegyházi iskolából.

1956, visszaemlékezés, művelődési ház
Amikor Zsuzsa néni és Bandi bácsi volt fiatal - 1956-ról meséltek. Fotó: Facebook

Kikerekedett ebből egy rendhagyó történelem óra – olvastuk a művelődési ház bejegyzésében. Dohorné Nagy Nóra közművelődési szakember hírportálunknak elmondta, nagy a készülődés az iskolások részéről, már az október 23-ai ünnepség műsorát állítják össze, gyakorolnak és ekkor jött az ötlet, mi lenne, ha olyanok mesélnének arról a korszakról, akik azt maguk is megélték.

– Koromné Zsuzsa néni (ő dombegyházi, sokan ismerik, sok egykori diák tanítója volt) és Tyukodi Bandi bácsi (aki később költözött a községbe) elmesélték a gyerekeknek, hogy ők hogyan élték meg 1956-ot. Abban az időszakban ők voltak nagyon fiatalok, életükről is megosztottak érdekességeket. Zsuzsa néni két diák bevonásával egy vicces, szórakoztató játékot is bemutatott, amit kollégista éveiben, a szarvasi tanítóképzőben játszottak.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában