Takarékossági világnap

3 órája

Pénzmúzeumban jártak a lencsésisek

Közeleg a takarékosság világnapja, október 31., ennek apropóján a békéscsabai Lencsési iskola 6. c osztálya a budapesti Pénzmúzeumban járt.

dr. Nagy Szilvia

Forrás: Facebook

Petényi Beáta osztályfőnök szervezésében különleges élményben lehetett része a Lencsési iskola hatodikosainak. A budapesti Pénzmúzeumban jártak, melynek épületét Sándy Gyula tervei alapján készítették csaknem száz éve. 

– Feltűnő tornyai középkori várra emlékeztetnek, belső tere viszont teljesen mai, 21. századi tervezésű. A kiállítás bemutatja a pénz történetét; interaktív játékok, vetítések színesítik a történelmi sétát. A gyerekek betekintést nyerhettek a piac, a tőzsde működésébe, kipróbálhatták, hogyan működik az internetes vásárlás. Nagyítóval megvizsgálhatták a ma forgalomban lévő pénzeket, sőt, azok biztonsági elemeit is. Láthattak aranytömböt, aranyvonatot – írták az iskola Facebook-oldalán.

Hozzátették: a program zárásaként a diákok elkészíthették a saját arcképükkel díszített papírpénzt is. A tárlat megtekintését mindenkinek jó szívvel ajánlják, hiszen a pénz forgatja a világ kerekét...

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában